Kevés dolog emlékeztet annyira a karácsonyra, mint a dió és a fahéj kombinációja. Ha pedig frissen sült kürtőskaláccsal kombináljuk, akkor a hangulat is tökéletes. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy összebújjunk ezzel a finomsággal a tévé előtt, és megnézzük a kedvenc karácsonyi filmünket.
A kürtőskalácshoz szükségünk lesz:
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza finomliszt + 20 g a tészta feltekeréséhez
- 100 g zsírszegény görög joghurt
- 20 g vaníliás fehérjepor
- 20 g nádcukor
- 1 tojás
- 1 tk sütőpor
A befejezéshez szükségünk lesz:
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Keverjük össze a tojást a görög joghurttal. Adjuk hozzá a tönkölybúzalisztet, a fehérjét, 20 g nádcukrot, a sütőport, és gyúrjunk belőle sima tésztát. Lisztezett kézzel, lisztezett deszkán hosszú csíkokat formázunk a tésztából. Tekerjük a tésztát egy pohár köré, amelyet előzőleg olajspray-vel befújtunk.
Helyezzük a poharat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-on süssük kb. 20 percig. Kivesszük a sütőből a megsült kürtőskalácsot és még forrón megkenjük olvasztott ghível, megszórjuk cukorral, fahéjjal és darált dióval. Vegyük le az üvegről, és még melegen tálaljuk.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag (összesen 6 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 230 kcal |
Fehérje | 10 g |
Szénhidrát | 27 g |
Zsír | 8 g |
Rost | 5 g |
Ha olyan finomság receptjét keresed, amely tökéletesen megidézi a karácsonyi hangulatot, a fahéjas-diós kürtőskalács az egyik legtalálóbb recept.
Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása