Fitness recept: Karácsonyi fahéjas kürtőskalács

Fitness recept: Karácsonyi fahéjas kürtőskalács

Kevés dolog emlékeztet annyira a karácsonyra, mint a dió és a fahéj kombinációja. Ha pedig frissen sült kürtőskaláccsal kombináljuk, akkor a hangulat is tökéletes. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy összebújjunk ezzel a finomsággal a tévé előtt, és megnézzük a kedvenc karácsonyi filmünket.

A kürtőskalácshoz szükségünk lesz:

A befejezéshez szükségünk lesz:

Karácsonyi fahéjas kürtőskalács - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverjük össze a tojást a görög joghurttal. Adjuk hozzá a tönkölybúzalisztet, a fehérjét, 20 g nádcukrot, a sütőport, és gyúrjunk belőle sima tésztát. Lisztezett kézzel, lisztezett deszkán hosszú csíkokat formázunk a tésztából. Tekerjük a tésztát egy pohár köré, amelyet előzőleg olajspray-vel befújtunk.

Karácsonyi fahéjas kürtőskalács - elkészítés menete

Helyezzük a poharat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-on süssük kb. 20 percig. Kivesszük a sütőből a megsült kürtőskalácsot és még forrón megkenjük olvasztott ghível, megszórjuk cukorral, fahéjjal és darált dióval. Vegyük le az üvegről, és még melegen tálaljuk.

Karácsonyi fahéjas kürtőskalács

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek1 adag (összesen 6 adag)
Energiatartalom230 kcal
Fehérje10 g
Szénhidrát27 g
Zsír8 g
Rost5 g

Ha olyan finomság receptjét keresed, amely tökéletesen megidézi a karácsonyi hangulatot, a fahéjas-diós kürtőskalács az egyik legtalálóbb recept.

Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük