Ha ünnepi süteményt keresel, amely igazán jól mutat a tányéron, akkor mindenképpen ki kell próbálnod ezt a süteményt. Amint beleharapsz, igazi karácsonyi hangulatba kerülsz. A belseje fahéjas tekercs ízű krémsajtos és kesudióvajas krémmel van töltve, amely tökéletesen kiegészíti a puha tésztát.
A tésztához szükségünk lesz:
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza finomliszt
- 120 g zsírszegény túró
- 25 g ghí a kenéshez
- 1 tojássárgája
- vaníliás ízcseppek ízlés szerint
- porcukor a díszítéshez (nem szükséges)
A krémhez szükségünk lesz:
- 100 g zsírszegény túró
- 60 g krémsajt
- 60 g fahéjas tekercs ízű kesuvaj
- vaníliás ízcseppek ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
A tészta előkészítésével kezdjük. A túrót a tojássárgájával felverjük, és ízlés szerint vaníliás ízcseppeket adunk hozzá. Adjuk hozzá a lisztet, és kézzel gyúrjuk össze, hogy sima és nem ragadós tésztát kapjunk. Ezt lisztezett deszkán kinyújtjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Minden csíkot tekerjünk fel egy tésztacsőre úgy, hogy az egész felületén legyen. Ha így elkészült, 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük. A még forró tésztát megkenjük olvasztott ghível, hogy szépen csillogjanak, és óvatosan levesszük őket a csövekről. Ezután hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Ezután elkezdjük a krém elkészítését. Tegyük a túrót, a krémsajtot és a kesudióvajat egy tálba, és alaposan keverjük össze az egészet. Ízesítsük néhány csepp ízesítőcseppel, ha szeretnénk. És máris elérkeztünk a fináléhoz. Tegyük a krémet egy cukrászsákba, és töltsük meg egyesével a tésztákat. Tálaláskor még megszórhatjuk porcukorral, de nem szükséges.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 roló (összesen 17 darab) |
---|---|
Energiatartalom | 63 kcal |
Fehérje | 3 g |
Szénhidrát | 6 g |
Zsír | 3 g |
Ha szereted a karácsonyi süteményeket, amelyek jól néznek ki és még jobb ízűek, ezek a rolók biztosan nagy sikert fognak aratni.
Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása