Ennek a pudingnak szó szerint olyan íze van, mint a karácsonynak. Egy kis karamellás fehérjeport adtunk hozzá, hogy kiegyensúlyozott reggelit varázsoljunk belőle edzés vagy egy megterhelő nap előtt. És ha szereted az illatos fűszereket, akkor dupla finomsággal kedveskedünk neked. Fahéjas-almás keverékkel és kesudióvajjal egészítettük ki, amely a fahéjas tekercs ízét idézi. Hisszük, hogy a klasszikus zabkása mellett hirtelen új kedvenced lesz.
Hozzávalók a pudinghoz:
- 600 ml zsírszegény tej
- 50 g búzadara (gríz)
- 30 g karamellás fehérjepor
- egy csipetnyi só
Hozzávalók a díszítéshez:
- 10 g kesuvaj – Fahéjas tekercs
- 10 g juharszirup
- 10 g vaj
- 1 alma (vagy 2 kisebb)
- csillagánizs
- őrölt fahéj
- fahéjrudak
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a tejet, a grízt, a sót és a fehérjeport.
Tegyük a tűzhelyre, és lassan főzzük, amíg a puding besűrűsödik. Ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kis tejet. Kapcsoljuk le a tűzhelyet, fedjük le az edényt egy fedővel, hogy melegen tartsuk, és foglalkozzunk a többi összetevővel.
Hámozzuk meg és vágjuk apró darabokra az almát. Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, és pároljuk meg az almát a fahéjjal, a csillagánizzsal és a juharsziruppal együtt.
A kész pudingot tegyük egy tányérra, díszítsük az almás keverékkel, és végül adjuk hozzá a fahéjas tekercs ízű kesudióvajat, hogy a puding igazi karácsonyi hangulatot kapjon.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 teljes adag |
---|---|
Energiatartalom | 744 kcal |
Fehérje | 50 g |
Szénhidrát | 97 g |
Zsír | 16 g |
Rost | 6 g |
A fahéj, az alma és a diófélék nélkülözhetetlenek karácsonykor. Hangolódj rá az ünnepi hangulatra már reggel, és élvezd ezt a finomságot.
Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása