Fitness recept: quinoával, paradicsommal és céklamártással töltött hokkaido tök

Fitness recept: quinoával, paradicsommal és céklamártással töltött hokkaido tök

Nem tudod elképzelni az őszt tökből készült finomságok nélkül? Akkor figyelj! Készítettünk neked egy egészséges receptet, ami nem más mint egy finom töltött Hokkaido tök quinoával, cékla mártással és sült paradicsommal. Ugye, hogy ellenállhatatlan kombináció?

Összetevők:

  • 1 Hokkaido tök (900 g)
  • 2 nagyobb paradicsom

Összetevők a töltelékhez:

Összetevők a cékla mártáshoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Levágjuk a Hokkaido tök felső részét és kivájjuk a belsejét. Az így elkészített tököt a levágott résszel együtt 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és 35 – 45 percig sütjük, amíg a tök meg nem puhul és aranyszínűre nem sül. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A quinoát forró vízben átmossuk, fazékba tesszük, majd vízzel felöntjük és felforraljuk. Utána hozzáadjuk a szójababot és még együtt főzzük 5 – 10 percig. Amint a quinoa és a szója megfőtt, hozzáadjuk a fűszereket és a petrezselyemzöldet, a fazekat fedővel lefedjük és mérsékelt tűzön kb. 15 percig pároljuk.

Eközben elkészítjük a cékla mártást. A szükséges összetevőket turmixgépbe rakjuk és addig mixeljük, míg finom, kenhető állagú massza nem keletkezik belőle. Ezután a paradicsomokat felhevített és kókuszolaj spray-jel befújt serpenyőbe helyezzük, majd mérséklet tűzön sütjük, míg barnás árnyalatot nem kapnak. Ha a tök megsült, megtöltjük a quinoa és szója keverékével és a tetejét cékla mártással díszítjük. Végül az elkészített Hokkaido tököt grillezett paradicsommal tálaljuk. Jó étvágyat!

Fitness recept: Töltött hokkaido tök, quinoával, paradicsommal és céklamártással
Tápértékei1 ADAG (összesen 2 adag)
Kalória525
Fehérje27 g
Szénhidrát78 g
Zsír15 g

Te is elkészíted ezt az egészséges töltött hokkaido tök receptet? Írd meg nekünk kommentben és támogasd a cikket egy megosztással, hogy barátaid is láthassák.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük