Valentin-napi fitness recept: könnyű RAW torta fehérjével és mogyoróvajjal

A Valentin-nap már az ajtón kopogtat és te nem tudod, hogy mivel szerezz örömet a párodnak? Próbáld ki a céklából és más egészséges összetevőkből készült könnyű RAW torta Valentin-napi változatát. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy tényleg bárki belevághat. Kényeztesd a szerelmedet ezzel az ellenálhatatlan, mennyei rózsaszín finomsággal!

A tésztához a következőkre lesz szükséged:

  

A tészta megkenéséhez a következőre lesz szükséged:

A krémhez a következőkre lesz szükséged:

  

Elkészítés menete:

A torta elkészítése előtti napon áztasd vízbe a magozott datolyát úgy, hogy teljesen ellepje a víz, majd éjszakára hagyd így. A datolya így rugalmas lesz és egyszerűbb lesz feldolgozni. Ezután készítsd el a tésztát. A tésztához szükséges összes összetevőt tedd egy turmixgépbe és keverd, amíg sűrű és egységes massza nem keletkezik. Ezután készítsd elő a 18 cm átmérőjű tortaformát. Tedd az aljára a tésztát és simítsd el. Az így előkészített tésztát még kend meg földimogyoróvajjal. Tedd félre a tortaformát és vágj bele a krém elkészítésébe.

Valentin-napi fitness recept: könnyű RAW torta fehérjével és mogyoróvajjal

                                  

Vágd a céklát kisebb darabokra és tedd a turmixgépbe. Add hozzá az apróra vágott kesudiót, a fehérjét és a juhar vagy agávé szirupot. Ezután keverd el az összes hozzávalót, amíg lágy és krémes keverék nem keletkezik. Ezt öntsd a tésztára, simítsd el és tedd legalább 2 órára a hűtőszekrénybe, hogy a torta megdermedjen. Legalább 20 perccel a tálalás előtt vedd ki a hűtőszekrényből. A tortát eperrel vagy más friss gyümölccsel díszítheted. Jó étvágyat!

Valentin-napi fitness recept: fehérjés RAW torta

                              

1 szelet tápértéke (összesen 10 szelet)

Kalória

Fehérje

Szénhidrát

Zsír

526

21 g

34 g

35 g


Te is kipróbálod ezt az egészséges, céklából, fehérjéből és földimogyoróvajból készült RAW torta receptet? Írd meg kommentben a választ és támogasd a cikket egy megosztással a barátaid körében.