Fitness recept: vegán mandulás keksz csokidarabokkal

Fitness recept: vegán mandulás keksz csokidarabokkal

Szeretsz édességet enni, miközben a kedvenc kávédat vagy teádat fogyasztod? Nekünk kihagyhatatlan. Na és mi lehet jobb egy sima, hagyományos keksznél, igaz? Ma egy fenománális recepttel készültünk nektek: lisztmentes, vegán mandulás keksz csokidarabokkal. Próbáld ki te is ezt a tápanyagokban gazdag édes nasit és kényeztesd kicsit magad.

Hozzávalók:

A csokidarabos, mandulás keksz hozzávalói

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverd össze a chiamagot (a tojás helyettesítésére szolgál) vízzel és hagyd állni 10 percig. A mandulát és zabot őröld liszt állagúvá. Utána add hozzá a mandulavajat, a juharszirupot, a megduzzadt chiamagokat és a sütőport. Végül, a keverékhez öntsd hozzá a csokidarabokat is. A kapott massza legyen vastag és kissé nyúlós. Kezdj el kekszeket formálni és helyezd őket sorban a sütőpapírra. A kekszeket süsd 180 °C fokon, 10 percen keresztül és ahogy kihűltek, tedd őket zárható ételtartóba. Aztán kezdődhet a kóstolgatás!

Fitness recept: Vegán mandulás keksz csokidarabokkal
Tápértékek1 kekszben (összesen 8 keksz)
Kalória184
Fehérje6 g
Szénhidrát13 g
Zsír12 g

Ha egy gyors nasira vagy egy finom desszertre vágysz a délutáni teád vagy kávéd mellé, dobj be egy csokidarabos, mandulás kekszet. A receptet pedig ne felejtsd el megosztani a családoddal és a barátaiddal, hogy ők is kipróbálhassák.

A végeredményt nyugodtan oszd meg a közösségi oldalunkon a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük