Fitness recept: Snickers szelet hozzáadott cukor nélkül, de tele ízzel

Fitness recept: Snickers szelet hozzáadott cukor nélkül, de tele ízzel

Szereted a Snickers szeletet? Elhoztuk neked a receptjét fitness verzióban, amely hozzáadott cukortól mentes, ennek ellenére mennyei íze van. Finom tészta, ízletes nugát és ropogós csokoládé a tetején, ezt imádni fogod!

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a nugáthoz:

Hozzávalók a csokoládéhoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, a vizet, a fehérjeport, a xylitolt és a mandulavajat. Ha a tészta túlzottan morzsálódik, hozzáöntünk egy kevés vizet, amíg végül egységes, sűrű tészta keletkezik belőle. Ezt sütőformába tesszük (mi 30×10 cm méretű formát használtunk), amelyet előtte sütőpapírral kibélelünk. A tésztát a sütőbe helyezzük és kb. 15-20 perc alatt, 175°C hőmérsékleten megsütjük. Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.

A datolyát eközben leöntjük forró vízzel és állni hagyjuk kb. 15 percig. Ezután leszűrjük, s a fehérjével, a földimogyoróvajjal és a vízzel simára mixeljük. Az így keletkezett sűrű nugátot rákenjük a kihűlt tésztára és megszórjuk tört földimogyoróval, amit a nugátba finoman belenyomkodunk.

Vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben felolvasztjuk az étcsokoládét a kókuszolajjal, majd alaposan összekeverjük, míg nem keletkezik egységes massza. Ezt végül ráöntjük a nugátos tészta tetejére. A kész desszertet legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy megszilárduljon. Ezután 12 egyforma szeletre vágjuk, amit továbbra is hűtőszekrényben tárolunk. Ezután már nincs más hátra, minthogy élvezd a ízeket!

Fitness recept: Snickers szelet hozzáadott cukor nélkül, de tele ízzel
Tápértékek1 szeletben (összesen 12 szelet)
Kalória183
Fehérje7 g
Szénhidrát23 g
Zsír8.5 g

Már te is várod, hogy kipróbáld a Snickers szelet fitness receptjét? Ha tetszik a recept, oszd meg, hogy barátaid és ismerőseid is kipróbálhassák.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük