Fitness recept: Pad Thai tészta tempeh-vel és friss zöldségekkel

Fitness recept: Pad Thai tészta tempeh-vel és friss zöldségekkel

A konyhájukon keresztül megismerni más országokat egyszerűen hihetetlen! Ezúttal a népszerű nyaralóhelyre – Thaiföldre – utazunk. Ezt a közkedvelt receptet kicsit átalakítottuk, és úgy döntöttünk, hogy egy hihetetlen, vegán Pad Thai-t kínálunk nektek tempeh-vel. Az egzotikus ízek és a friss zöldségek kombinációját mindenképpen érdemes kipróbálni! Készítsük el ezt a magas fehérjetartalmú finomságot.

Hozzávalók:

  • 200 g vastag rizstészta
  • 175 g tempeh
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 100 g fagyasztott zöldbab
  • 3 gerezd fokhagyma
  • egy darab friss gyömbér (5 cm)
  • 1 EK repceolaj
  • 15 ml szójaszósz
  • ízlés szerint

Hozzávalók a szószhoz

Hozzávalók a tálaláshoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

A fokhagymát és a gyömbért vágjuk apró darabokra, a sárgarépát vékony csíkokra, a tempeh-t pedig kockázzuk fel. A felkockázott tempeh-t papírtörlővel megszárítjuk, és összekeverjük szójaszósszal. Süssük aranybarnára a tempeh-t egy serpenyőben ½ evőkanál olajon. Amikor a tempeh elkészült, vegyük ki a serpenyőből. Öntsük a maradék olajat a serpenyőbe, és hirtelen pirítsuk meg rajta az apróra vágott fokhagymát és gyömbért. Ezután adjuk hozzá a sárgarépát és a zöldbabot. Pároljuk a zöldségeket majdnem puhára (kb. 10 perc). Közben főzzük meg a vastag rizstésztát egy fazékban az utasítások szerint. Keverjük össze a mártás összes hozzávalóját, és öntsük a serpenyőben lévő zöldségekre. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát és a sült tempeh-t is. Keverjünk össze mindent jól, és ha szükséges, sózzuk meg. A Pad Thai-t apróra vágott korianderrel, újhagymával, földimogyoróval és lime-mal tálaljuk. Jó étvágyat az ételhez!

Fitness recept: Pad Thai tészta tempeh-vel és friss zöldségekkel
Tápértékek1 adag (összesen 2 adag)
Kalória724
Fehérjék30 g
Szénhidrát115 g
Zsír16 g

Reméljük, hogy hamarosan kipróbálod ezt az egzotikus vegán Pad Thai receptet. Ha ismersz valakit, aki szereti az egészséges és ízletes konyhát, ne felejtsd el elküldeni neki a receptet.

Bátran oszd meg alkotásaidat a közösségi hálózatokon a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük