Fitness recept: Őszi almás pite pekándiós morzsával

Fitness recept: Őszi almás pite pekándiós morzsával

Ropogós mogyoró, finom tészta, és sok, édes alma. Így kell kinéznie egy tökéletes pitének. És ezért is készítettük ma el mi is. Amellett, hogy finom, ellenállhatatlan fahéjas íze van, így tökéletes őszi hangulatot teremt. Ne ijedj meg a sok hozzávalótól, az elkészítése egyszerű és az eredményért nagyon megéri.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók az almás töltelékhez:

  • 1200 g hámozott, szeletelt alma
  • 100 ml juharszirup
  • 20 g kukoricakeményítő
  • 10 g fahéj

Hozzávalók a morzsához:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Előző nap keverd össze a lenmagot vízzel és hagyd, hogy felszívja magát. Ha nem akarsz még egy napot várni, akkor a lenmag helyett használj chia magot. Így csak egy órát kell hagynod állni az optimális állagért. Amint kész a mag, elkezdheted csinálni a pitét.

Egy nagyobb edénybe tedd bele a 30 g magból és vízből elkészített zselét. Adj hozzá más hozzávalókat is a tésztához, a rizslisztet, kukoricakeményítőt, az instant zabkását, a juharszirupot, a kókusztejet és egy csipetnyi sót. Keverj össze mindent, hogy egy összeállt tésztát kapj. Tedd be 30 percre a hűtőbe.

Közben kezdd el készíteni az almás töltetéket. A meghámozott almákat vágd fel kisebb darabokra. Tedd egy serpenyőbe a juharsziruppal, fahéjjal, kukoricakeményítővel együtt addig főzd, míg meg nem karamellizálódik. Ha már arany a színe, akkor készen van. Majd vegyél egy tortaformát (mi egy 26 cm átmérőjűt használtunk) és fújd be az olaj spray-vel. Kibélelheted a formát sütőpapírral is. Majd vedd ki a tésztát a hűtőből és nyomd bele egyenletesen a formába. Illeszd bele a tésztát a forma aljába és az oldalába is, így könnyebb dolgod lesz. Mikor kész, hozzáadhatod a karamellizált almás tölteléket.

Majd a morzsához keverd össze az összes hozzávalót, a csokoládés zabkását, a feldarabolt pekándiót, a datolyapasztát és a vizet. Öntsd ezt a keveréket a süti tetejére és tedd be 180 fokos, előmelegített sütőbe. Süsd meg aranybarnára körülbelül 50 percig. Sütés után hagyd kihűlni és tálalhatod is. Remek választás túróval is, ami helyettesíti a fehérjét.

Őszi almás pite pekándiós morzsával
Tápérték1 adag (összesen 10 adag)
Energia397 kcal
Fehérje5 g
Szénhidrát70 g
Zsír9 g
Rost8 g

Szóval kipróbálod ezt a tökéletes őszi receptet, hogy a megfelelő hangulatba kerülj?

Bátran oszd meg a közösségi média oldalán, amit készítettél és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük