Fitness recept: mennyei tiramisu, tele fehérjével

Fitness recept: mennyei tiramisu, tele fehérjével

Ha az olasz konyhára gondolunk, akkor elsőre a tésztafélék vagy a pizza jutnak az eszünkbe. De ma inkább valami édeset készítettünk. Választásunk az olasz tiramisura esett, mely finom édeskés ízével, kávés tónusokkal fogja meghódítani a szívedet. A tiramisunk kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz, és fehérjében gazdagabb, mint a hagyományos recept alapján készült változat. Az eredmény egy finom desszert, amelyet lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatsz akár fogyókúrázás közben is. Kielégíti az édesség utáni vágyadat és jól is laksz vele.

Hozzávalók a zabréteghez:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók a díszítéshez:

Hozzávalók az mennyei, magas fehérjetartalmú tiramisuhoz, tökéletes ízzel

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először készítsük el az alap zabréteget. Tegyünk zabot, zsírszegény tejet és egy csipet fahéjat egy serpenyőbe, és főzzük körülbelül 5 percig. Ezután adjunk hozzá 30 ml főzött kávét, csokoládés fehérjét, mandulavajat, pépesített banánt és alaposan keverjük össze. Ha túl sűrűnek tűnik, adhatunk hozzá vizet.

Ezután kezdjük el elkészíteni a krémet. Csak annyit kell tennünk, hogy egy tálban alaposan összekeverjük a túrót a vaníliás fehérjével.

Készítsünk elő egy tálat, bögréket vagy poharakat, amelyekbe a tiramisut rétegezhetjük. Kezdjük el felváltva hozzáadni a zabos és a krémes réteget. Csak rajtad múlik, hogy hány egyedi réteget kapsz. A felhasznált összetevőkből 3 adagot kell kapnod. A végső szám azonban a célodtól függ. Több vagy kevesebb is lehet belőlük.

Ha elkészültünk a rétegezéssel, ideje díszíteni. A tetejét szórjuk meg kakaóporral. Egy szita segítségével egyenletesen szórhatjuk meg a teljes felületet. Ezután már csak a kávészemeket kell a tetejére tenni és már kész is.

Fitness recept: Mennyei tiramisu, tele fehérjével

Tápértékek

1 adag (3 adag összesen)

Kalória387
Fehérje38 g
Szénhidrát40 g
Zsír7 g
Rost6 g

Videó a recepthez: ízletes tiramisu magas fehérjetartalommal

Bár a tiramisut azonnal fogyaszthatod, javasoljuk, hogy legalább egy órára hagyd a hűtőben, hogy megszilárduljon. Így még finomabb lesz.

Nyugodtan oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi oldalakon és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük