Fitness recept: Vegán spagetti kesumártással

Fitness recept: Vegán spagetti kesumártással

Mai receptünkkel sem lassítunk: úgy döntöttünk, hogy egy vegán mártást készítünk el. De nem kell aggódnod, az elkészítés a lehető legegyszerűbb, és hogy tökéletesen sima és krémes állagot varázsolj, csak két hozzávalóra lesz szükséged – vízre és kesudióra. Annak köszönhetően, hogy Zero spagettit használunk, egy nagy adag ebből a fogásból mindössze kb. 370 kalóriát tartalmaz, így remek választás akár fogyókúra idején is.

Hozzávalók:

Vegán spagetti kesumártással – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Első lépésként áztasd vízbe a kesudiót legalább 2-3 órára. Így sokkal könnyebb lesz a turmixolás, és a robotgépet sem erőlteted túl. Ezután készítsd el a Zero spagettit az utasításoknak megfelelően. A gombát szeleteld fel, és rakd félre egy tálban.

Vegán spagetti kesumártással – gomba

Tedd a beáztatott kesudiót és a vizet egy turmixgépbe, és keverd simára.

Tűzhelyen forrósíts fel egy főzőspray-jel befújt serpenyőt. Süsd meg benne a gombaszeleteket. Ha megpuhultak, add hozzá a kesumártást. Sóval, fekete borssal és citromlével ízesítsd.

Vegán spagetti kesumártással – mártás

Ha a mártás túl híg, főzd pár perccel tovább, hogy elpárologjon a felesleges víz. Ha a mártás olyan, amilyennek szereted, készen áll a tálalásra. Szedd az elkészült spagettitésztát egy tányérra, öntsd rá a mártást, és díszítsd egy szelet citrommal vagy kedvenc fűszernövényeiddel.

Tipp: ha nem szereted a Zero tésztát, használhatsz hagyományos spagettitésztát vagy hüvelyesekből készült tésztát a fehérjetartalom növelésére. A mártáson szintén változtathatsz – használj növényi tejszínt víz helyett, és keverj hozzá étkezési élesztőt, hogy sajtos ízt adj az ételnek.

Vegán spagetti kesumártással

Tápérték

1 teljes adag

Energia372 kcal
Fehérje13 g
Szénhidrát19 g
Zsír24 g
Rost14 g

Nem kell órákon keresztül a tűzhely fölött görnyedned, ha ízekben gazdag, finom mártást akarsz készíteni. Ez a recept pillanatok alatt kész, a felhasznált alapanyagoknak köszönhetően pedig vegánok is élvezettel fogyaszthatják.

Oszd meg az elkészült spagettit a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük