Fitness recept: Málnás sütemény, különféle magvakkal

Fitness recept: Málnás sütemény, különféle magvakkal

A málnás sütemény a brownie, a cheesecake és a málnaöntet  legjavát ötvözi magában. Három rétege közül az első rendkívül hasonlít a brownie alapjához. A második rétegetet cheesecake krém alkotja, tejföl vagy mascarpone nélkül. A harmadik, felső réteget málnaöntet képezi, amely a tésztának friss ízt és színt kölcsönöz. Ezt az ízletes fitnesz receptet egyszerűen meg kell kóstolnotok!

A tészta hozzávalói: 

  • 1 csésze pekándió
  • 1 csésze datolya
  • 4 EK darált kókusz
  • 4 EK kakaó
  • 2 EK Agave szirup
  • ¼ TK fahéj
  • csipetnyi só

A krém hozzávalói: 

Díszítéshez: 

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés: 

A konyhai robotgép segítségével minden nyersanyagot összekeverünk a tortalaphoz, tehát a diót, datolyát, kókuszt, kakaót, fahéjat, sót és az agave szirupot. Az alaposan összekevert masszát belenyomkodjuk az üvegtál vagy a tepsi aljára. A tésztát a hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen, közben elkészíthetjük a krémet.

Fokozatosan összekeverünk minden hozzávalót, mely a krémhez szükséges, tehát a kesudiót, kókuszolajat, citromlevet, növényi tejet és az agave szirupot. A nyersanyagokat sima masszává mixeljük. Az így elkészített krémet a már megdermedt tésztára rétegezzük, majd elkezdhetjük a málnaöntet elkészítését.

A sütemény utolsó rétegét a málna és az agave szirup összekeverésével készítjük el. A keveréket szűrőn leszűrjük és leöntjük vele a süteményt. Egy órát állni hagyjuk a hűtőben, majd tálaljuk. Jó étvágyat!

Fitness recept: Málnás sütemény, különféle magvakkal
tápértékeEgy szelet
Kalória181
Fehérje4 g
Szénhidrát12 g
Zsír15 g
Rostok4 g

Kipróbálod ezt a sütés nélküli málnás desszertet? Írd meg nekünk, hogy tetszett a recept, illetve örömmel tölt el bennünket az általad készített sütemény fényképe is. Ha a recept megihletett, oszd meg másokkal is.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük