Fitness recept: batáta tócsni lazaccal ebédre vagy vacsorára

Fitness recept: batáta tócsni lazaccal ebédre vagy vacsorára

Imádjátok a burgonyás tócsnit, de egészségesebb változatot kerestek? Próbáljátok ki a lazacos – édesburgonyás tócsni receptjét, mely magasabb fehérjetartalommal rendelkezik. Az elkészítése nagyon egyszerű, ezért ti is kedvelni fogjátok egészséges ebédre, vagy fitt vacsorára. A lazac kiváló fehérjeforrás és egészséges zsírokat, főleg omega-3 zsírsavakat tartalmaz. Az édesburgonya rostokat, A-, C- és B6-vitaminokat tartalmaz. Az édesburgonyás és lazacos tócsni darabonként mindössze csak 61 kalóriát tartalmaz, mely nemcsak az ízlelőbimbóknak, de az alakunknak is kedvez.

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Az elkészítés menete: 

A lazacfilét megsózzuk, borsozzuk, és bőrével lefelé fordítva a tepsibe helyezzük. Az édesburgonyát kettévágjuk és a lazac mellé helyezzük. Az édesburgonyát és a lazacot is spray formájú olívaolajjal fújjuk be, és a 190 °C -ra előmelegített sütőbe helyezzük. A lazac kb. 15 – 20 perc sütés után készül el, míg az édesburgonyát egy kicsit tovább kell a sütőben hagynunk, kb. 35 percig.

A filéről eltávolítjuk a bőrt, a lazac húsát pedig apró darabokra tépkedjük. A kihűlt édesburgonyát meghámozzuk, és villával alaposan pürésítjük. A lazacot és a batátás pürét összekeverjük, ezután hozzáadjuk a felaprított spenótot, petrezselyemzöldet, tojást és a lisztté őrölt mandulát. A keveréket még egyszer alaposan összekeverjük, ezután sózzuk és borsozzuk. A keverékből tócsnikat formálunk, melyeket kis mennyiségű olívaolajban megsütünk egy serpenyőben. Ha szakadozna a tészta, adhatunk a tésztához egy kis lisztet, zabpelyhet, vagy őrölt mandulát. A tócsnit zöldséggel, citrommal, vagy ízlés szerint választott körettel tálaljuk. Jó étvágyat!

Fitness recept: batáta tócsni lazaccal
1 tócsni tápértékei(összesen 14 db tócsni)
Kalória61
Szénhidrát5 g
Fehérje4 g
Zsír3 g

Írjátok meg nekünk, hogy ízlett-e a fitt tócsni, és nagyon örülnénk, ha elküldenétek nekünk a kész műveitek képeit. Ha inspirált titeket a receptünk, osszátok meg a barátaitokkal is.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük