10 egyszerű módszer az edzéshez való motiváláshoz

10 egyszerű módszer az edzéshez való motiváláshoz

Biztosan Ön is találkozott már a híres kijelentéssel: „El kell mennem edzésre, de annyira nincs kedvem”. Sőt, a tapasztalt sportolók is néha-néha átélnek hullámvölgyeket a motivációban. Számos módja létezik annak, hogyan motiválódjunk egy adott teljesítményhez, ezért elhatároztuk, hogy készítünk egy cikket, amely segíthet ebben. Ugyanúgy, ahogy mindenki más, átél olyan napokat, amikor túl fáradt, sok munkája van és az edzésre szánt időt egyre nehezebben tudja megtalálni. Minden elsőbbséget élvez egy tisztességes edzés előtt. De úgy kell rá tekinteni, hogy az edzésre szánt idő olyan idő, amit saját magára és egészségére fordít. Nézzük meg tehát a motivációs módszereket, amelyek megerősítik edzési rutinjában, és ha nem edz, lehet, hogy még motiválni is fogják abban, hogy elkezdjen.

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

1. Remek érzés edzés után

Egy kiváló edzés után úgy érzi magát, mintha a világ csúcsán állna. Úgy érzi magabiztos, erős, néha lehet, hogy vékonyabbnak és izmosabbnak is látja magát és örül, hogy tett önmagáért valamit. Már csak az az edzés utáni érzés is maga a motiváció.

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

2. Idő, ami csak Önről szól

Ez olyan idő, amit csak magára különített el. Lássa be, hogy a legtöbb időt mással tölti, foglalkozik a családjával, barátjával, barátnőjével, férjével, feleségével lehet, hogy a munkatársaival és főnökével is. Ennek a rovására elhanyagolja saját magát. Részesítse magát is néha-néha előnyben és szervezzen egy randevút a testének és a konditeremnek.

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

Ezek a termékek érdekelhetnek:

3. Rossz érzés amiatt, hogy nem edz

Lehet, hogy már találkozott is azzal a borzalmas érzéssel, amikor nem edzett. A bűntudat és a frusztráció érzése, vagy olyan érzés, hogy kihagyott valami nagyon fontosat. Ha eléri a bűntudat szintjét, fordítsa meg előnyére és motiválja magát vele az edzésre.

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

4. A jutalmak mindig örömöt szereznek

Nagyon közkedvelt elve a motiválásnak, legyen szó munkahelyről, iskoláról, gyermeknevelésről, de a célok eléréséről is: a jutalom. Ajándékozza meg magát minden nagyobb cél elérésénél. Nem kell nagynak és drágának lennie, lehet könyv, cipő, valami a háztartásba vagy sportruházat a konditerembe. Egyszerűen valami, amit szeret. Ha ezután problémája akad a motivációval, amely nem belülről érkezik vagy az elkötelezettségéből, gondoljon bele, hogy ha eléri célját, akkor például egy új sportfelszereléssel fog meggazdagodni.

5. Stressztől való megkönnyebbülés

Stresszes az egész napos munkától? Már számos tanulmány bebizonyította, hogy a stressz ellen aerob, de erősítő edzéssel is lehet küzdeni. Ezért menjen el sportolni és hajtsa ki a stresszt a testéből. A fizikai teljesítmény valóban segít kiereszteni minden feszültséget a testéből.

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

6. Belefér a régi ruhájába

Valaki számára nagy motivációnak számíthat az is, hogy végre belefér a kedvenc ruhájába. Képzelje el azt az érzést, hogy újra felveheti a farmert, inget vagy ruhát, amit néhány évvel ezelőtt hordott. Csak egy kis önmegtartóztatás szükséges. Mozogjon és elégedett lesz saját magával!

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

7. Az elmélkedés ideje

A mai rohanó világban csak félretesszük a problémákat. Néha jól esik, amikor belemerülünk a gondolatainkba edzés közben. Mellesleg ez sokszor hasznos lehet a mindennapos problémák megoldásánál.

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

8. Találjon egy jó edzőtársat

Egy jó edzőtárssal nem csak szórakozás az edzés, de megfelelően motiválhatja is és nagyobb felelősségérzete is lesz. Hiszen nem fogja elutasítani, ha számol azzal, hogy együtt fognak elmenni edzeni.

9. Szerezzen személyi edzőt

Egy jó személyi edző biztosan megéri a pénzét. Főleg akkor, ha Ön még kezdő. Egy személyi edző halom előnyt jelent, de ezeket most tegyük félre. Ez is remek megoldás, már csak a motiváció és a felelősségérzet miatt, hogy nem mondhatja le az edzést. (Még ha szeretné is.)

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

10. Vezessen edzés naplót

Azok az emberek, akik naplót vezetnek az edzésükről, sokkal nagyobb eséllyel fognak sikert elérni. A napló emlékeztetheti, mi mindenen ment már keresztül, hol tart most és milyen célt szeretne elérni.

10 módszer az edzéshez való motiváláshoz

Számos módja létezik a motivációnak, mint a motivációs videók, idézetek, képek stb. De egyedül kell rájönnie, hogy mi az, ami hatással van Önre.

Bízunk abban, hogy a cikk elolvasása után könnyebben fogja tudni magát motiválni az edzéshez, és nem úgy fogja értelmezni, mint egy kellemetlen tevékenységet, hanem mint egy kellemes időtöltést, ahol saját magával foglalkozik és tökéletesíti testét és egészségét. Ha tetszett a cikk tartalma, támogassa egy megosztással vagy ossza meg ismerőseivel!

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük