Fitness recept: vegán curry tofuval és csicseriborsóval

Fitness recept: vegán curry tofuval és csicseriborsóval

Eszméletlen, hogy a növényi alapú ételek szép lassan kezdik egyre inkább részét képezni az emberek étrendjének. Számos oka van annak, hogy a mi receptjeinkbe miért kerültek be, de például azért, hogy újabb ízeket fedezzünk fel. Most egy olyan isteni csicseriborsós curry receptet készítettünk tofuval, melyben észrevehetetlen a hús hiánya, ráadásul minden fontos tápanyagot tartalmaz. Készítsük is el!

Hozzávalók:

A Vegán curry tofuval és csicseriborsóval hozzávalói

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy mélyebb, olajozott serpenyőben pirítsd a hagymát, míg nem kezd átlátszó lenni. Finoman add hozzá az apróra vágott fokhagymát és a gyömbért, majd pirítsd tovább kicsit. Utána fűszerezd curryporral, kurkumával, garam masalával, fahéjjal, egy perc alatt rottyantsd össze az egészet, majd az egészet öntsd nyakon vízzel és a sűrített paradicsommal. Ezt követően, jöhet az átmosott csicseriborsó és a kockára vágott, jól kifacsart tofu. Alacsony lángon főzd a curryt 10 percig, majd add hozzá a kókusztejet, a sót és vedd le a tűzhelyről. Végül facsarj bele egy kis lime levet és szórd meg vágott korianderrel, hogy még intenzívebb ízeket kapj. Tálald rizzsel és friss korianderrel.

Fitness recept: Vegán curry tofuval és csicseriborsóval
Tápértékek1 adag rizs nélkül (4 adag összesen)
Kalória259
Fehérje14 g
Szénhidrát17 g
Zsír15 g

Szerintünk ez a recept senkinek sem okoz majd csalódást, mindenki odalesz a csicseriborsó curry vegán változatáért. Inspiráld az elkészítésére a szeretteidet is és ne felejtsd el megosztani velük a receptet.

A végeredményt nyugodtan oszd meg a közösségi oldalunkon a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük