Hogyan építsünk be több zöldséget az étrendünkbe? A klasszikus saláta mellett irtó finom leveseket is lehet készíteni. Válogathatunk krémlevesek vagy vizes alapú levesek közül, amiben ételdarabkák vannak. Bármelyikre is esik a választásod, mindig finom ételeket fogsz enni, és a szervezeted rengeteg tápanyaggal tölti fel.
Hozzávalók:
- 600 ml víz (használhatsz húsleves alaplevet is)
- 500 g nyers sárgarépa
- 200 g zellerszár
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 cm reszelt gyömbér
- 1 kis hagyma, kockára vágva
- 1 marék friss kakukkfű
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy megpucoljuk a zöldségeket és apró darabokra vágjuk. Ezután aprítsuk fel a hagymát és préseljük le a fokhagymát. Fújjuk be az edényt az olaj főzőspray-vel, tegyük rá a kockára vágott hagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a préselt fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsuk körülbelül egy percig, amíg illatos nem lesz. Eljött az idő, hogy hozzáadjuk a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk még körülbelül 5 percig, időnként megkeverve, hogy egyenletesen süljön. Végül ízlés szerint szórjunk bele kakukkfüvet, sót és borsot.
Összekeverés után öntsük bele a vizet (használhatunk húslevest is), vegyük fel a lángot, és forraljuk fel. Ha felforrt, vedd le a hőfokot, fedje le, és hagyd főni körülbelül 20-30 percig, vagy amíg a sárgarépa megpuhul. Ezután meg lehet kóstolni, és tálalás előtt ízlés szerint tehetünk rá sót és borsot.
Tálaljuk a levest melegen, és extra színfoltként díszíthetjük fűszernövényekkel vagy friss zöldségekkel.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag (összesen 4 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 90 kcal |
Fehérje | 2 g |
Szénhidrát | 14 g |
Zsír | 1,5 g |
Rost | 6 g |
Ha több zöldséget szeretnél beépíteni az étrendedbe, a levesek ideális választásnak bizonyulnak.
Ne gondolkozz, inkább oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása