Fitness recept: lencsetészta krémes paradicsomszósszal

Fitness recept: lencsetészta krémes paradicsomszósszal

Ha egy meleg, mégis egyszerű és gyors vacsorára vágyunk, a tészta mindig a legjobb választás! Ma már nagyon sokféle egészséges tészta közül válogathatunk, nevezetesen teljes kiőrlésű, alacsony kalóriatartalmú konjac lisztből, hüvelyesekből vagy sok más alapanyagból készült, és csak hozzá kell adni kedvenc szószunkat. Ezúttal a lencsetésztát választottuk, amely természetesen nagy mennyiségű fehérjét tartalmaz és finom krémes paradicsomszósszal készül! A tökéletes választás, ha nincs sok időd az elkészítésre, mégis tápláló és ízletes ételekkel szeretnéd táplálni a szervezeted!

Hozzávalók:

Lencse tészta hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Főzzük meg a lencse tésztát forrásban lévő vízben. Addig is, készítsük elő a szószt. A finomra vágott hagymát olívaolajban pirítsuk aranybarnára. Ezután adjunk hozzá préselt fokhagymát, pirítsuk rövid ideig, majd vegyük le a tűzről. Keverjük simára a kockára vágott paradicsomot, kesudiót, finom élesztőt és a pirított hagymát a fokhagymával a turmixgépben. Ezután öntsük a szószt egy serpenyőbe, és szükség szerint hígítsuk fel zöldséglevessel, hagyjuk lassan főni, és ízesítsük sóval és borssal. Keverjük össze a megfőtt tésztát a szósszal, majd tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Fitness recept: Lencse tészta krémes paradicsomszósszal
TápértékekTápértékek 1 adagban (összesen 2 adag)
Energiatartalom543
Fehérje34 g
Szénhidrát58 g
Zsír16 g

Bízunk benne, hogy ez a gyors és egészséges lencse tészta krémes paradicsomszósszal téged is megfogott, és hamarosan elkészíted. Ha tetszett a recept, támogass bennünket megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük