Fitness recept: édesburgonya tál tofuval és kesu öntettel

Fitness recept: édesburgonya tál tofuval és kesu öntettel

Valami egészséges, laktató és vitamindús ételre vágysz? Készítsd el velünk a mennyei édesburgonya tálat egy különleges kesu öntettel. Ez a recept édesburgonyából, tofuból és brokkoliból készül, tápanyagokban gazdag, tehát ideális könnyű ebédre vagy vacsorára.

Összetétel:

  • 350 g édesburgonya
  • 200 g brokkoli
  • 180 g tofu (bazsalikomos is lehet)
  • 25 g kesudió
  • 1 marék bébispenót
  • 1 teáskanál grillfűszer
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • olívaolaj spray
  • só és őrölt fekete bors ízlés szerint

Öntet összetevői:

Batátás tál - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először megtisztítjuk az édesburgonyát, majd kis kockákra vágjuk és egy tepsire helyezzük. Ezután az édesburgonyát megfűszerezzük a grillfűszerrel, fekete borssal, bazsalikommal, sóval, befújjuk olívaolajjal és előmelegített sütőbe tesszük. 180°C hőmérsékleten körülbelül 25 percig sütjük, amíg az édesburgonya meg nem puhul. Papírtörlő segítségével a tofuból távolítsunk el minél több vizet, hogy ropogósra süljön. A tofut ezután apró kockákra vágjuk, valamint ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe kevés olívaolajon ropogósra pirítjuk a tofu kockákat a kesudióval. Közvetlenül a tűzhelyről való eltávolítás előtt hozzáadjuk a baby spenótot.

Ezután megmossuk a brokkolit, rózsáira szedjük és vízgőz felett addig pároljuk, amíg puha nem lesz. A párolt brokkoli nem csak finom ízét őrzi meg, hanem szép élénk színét is. Ha a brokkoli elkészült, apró darabkákra vágjuk és hozzákeverjük a tofuhoz.

Az öntethez összekeverjük a mézet, a citromlevet és a kesuvajat. A kívánt állag eléréséhez a keverékhez fokozatosan hozzáöntjük a vizet is. Az öntet nem lehet túl híg, de túlságosan sűrű sem. Végül a serpenyőbe a tofuhoz hozzáadjuk az édesburgonyát, kb. az öntet 2/3-át és alaposan összekeverjük. Az édesburgonya tálat még melegen tálaljuk a maradék öntettel meglocsolva. Jó étvágyat kívánunk!

Fitness recept: édesburgonya tál tofuval és kesu öntettel
Tápértékek1 adagban (összesen 2 adag)
Kalória488
Szénhidrát47 g
Fehérje22 g
Zsír24 g

Te is kipróbálod ezt a fantasztikus édesburgonyás receptet? Hasznos a tested számára és kényezteti érzékeidet. Írd meg nekünk kommentben, ízlett-e az étel. Ha tetszik a recept, oszd meg a cikket, hogy ismerőseid is láthassák.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük