Fitness recept: tészta karfiolos Alfredo mártással

Fitness recept: tészta karfiolos Alfredo mártással

A tésztafélék a legfinomabb és leggyorsabban elkészíthető ételek közé tartoznak. És ez csak két ok a sok közül, hogy mi miért imádjuk annyira. Ma a közkedvelt Alfredo tésztát egy nem megszokott, vegán változatú mártással készítettük el neked. Gyere, és készítsd el velünk te is ezt az egyszerű, de főleg hihetetlenül finom receptet.

A mártás elkészítéséhez a következőkre lesz szükségünk:

  • 1 karfiol (kb. 700 g)
  • 50 g kesudió
  • 20 g deaktivált élesztő
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • citromlé
  • só és őrölt fekete bors
Hozzávalók a karfiolból készült Alfredo tészta mártáshoz

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először is szedjük szét gerezdekre a fokhagymát, majd a gerezdeket 15 percen át 180°C-on süssük sütőben héjastul. Mossuk meg a karfiolt, szedjük szét a rózsáira és a kesudióval együtt egy nagyobb fazékban rövid ideig pirítsuk olívaolajon, amíg aranybarna nem lesz. Ezután a öntsünk vizet a karfiolra (úgy, hogy teljesen belepje a karfiolt) és főzzük puhára (kb. 25 perc). Ha már puha a karfiol, öntsük a vizet egy tálba. Tegyük a karfiolhoz a megtisztított sült fokhagymát, és mixereljünk simára őket. Fokozatosan öntsük hozzá a vizet, amelyben a karfiol főztük, amíg kívánt állagú nem lesz a mártás. Ízesítsük a mártást a deaktivált élesztővel, sóval, őrölt fekete borssal és egy kis citromlével. Végül főzzünk hozzá olyan tésztafélét, amilyent szeretnénk, és tálaljuk a mártással, cukorborsóval és petrezselyem zöldjével. Jó étvágyat!

Fitness recept: tészta karfiolos Alfredo mártással
TÁPÉRTÉKE1 ADAG MÁRTÁS
Kalória103
Fehérje7 g
Szénhidrát11 g
Zsír5 g

Reméljük, hogy ez a vegán változatú Alfredo mártás felkeltette az érdeklődésedet és beteszed a receptkönyvedbe. Ha tetszett a recept, örülni fogunk, ha egy megosztással is támogatod.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük