Fitnesz recept: Puha japán palacsinta

Fitnesz recept: Puha japán palacsinta

Ma azoknak kedveskedünk, akik szeretik a könnyű palacsintákat. A tészta elkészítése gyerekjáték, és semmi különleges összetevőre nem lesz hozzá szükséged. A habkönnyű állag titka a sütőpor, valamint a tökéletesen felvert tojássárgája és -fehérje kombinációja.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a feltéthez:

Habos japán palacsinta – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az első lépés a tojás elkészítése – válaszd szét a fehérjét és a sárgáját. Utóbbit keverd addig, amíg sűrű és világos színű nem lesz. Azután egy spatulával óvatosan dolgozd bele a lisztet, a fehérjeport és a sütőport, majd keverd az egészet simára. Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjét a xilittel és a Flavor Dropsszal, amíg kemény habot nem kapsz (ne folyjon ki, ha megfordítod a tálat).

Habos japán palacsinta – a felvert tojásfehérje

Ezután dolgozd bele a tojásfehérjét a sárgájával készült keverékbe. Óvatosnak kell lenned, hogy a tészta habos maradjon.

Habos japán palacsinta – a tészta elkészítése

Jöhet a sütés! Forrósíts fel egy serpenyőt, és fúj be főzőspray-vel. Merő- vagy evőkanállal igény szerinti méretű palacsintát készíthetsz; a tésztából mi 10 palacsintát sütöttünk meg. Amikor a tésztát a serpenyőbe teszed, takard le, és süsd mindkét oldalát 3-3 percig. Amikor megfordítod a palacsintát, tehetsz a serpenyőbe egy pici vizet, hogy még puhább legyen a finomság. Ha letelt a második 3 perc, vedd ki az elkészült palacsintát, és jöhet a következő darab.

Ezután jöhet a sztracsatellakrém feltétnek. Keverd össze a juharszirupot, a Flavor Dropst és a lereszelt csokoládét. Ezzel a módszerrel finom krémet készíthetsz.

A palacsintát és a krémet frissen tálald. Ha túl sokáig hagyod állni, elveszíti habosságát.

Habos japán palacsinta

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 teljes adagban

Energia505 kcal
Fehérje55 g
Szénhidrát33 g
Zsír17 g

A könnyű palacsinta tökéletes reggeli, amivel meglepheted szeretteidet hétvégén.

Oszd meg az elkészült palacsintát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük