Ma azoknak kedveskedünk, akik szeretik a könnyű palacsintákat. A tészta elkészítése gyerekjáték, és semmi különleges összetevőre nem lesz hozzá szükséged. A habkönnyű állag titka a sütőpor, valamint a tökéletesen felvert tojássárgája és -fehérje kombinációja.
Hozzávalók a tésztához:
- 30 g vaníliás fehérjepor
- 25 g búzaliszt
- 20 ml zsírszegény tej
- 5 g xilit
- 2 tojás
- 2 g sütőpor
- vaníliás Flavor Drops
- főzőspray
Hozzávalók a feltéthez:
- 125 g zsírszegény krémtúró (quark)
- 5 g juharszirup
- 5 g étcsokoládé
- vaníliás Flavor Drops
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Az első lépés a tojás elkészítése – válaszd szét a fehérjét és a sárgáját. Utóbbit keverd addig, amíg sűrű és világos színű nem lesz. Azután egy spatulával óvatosan dolgozd bele a lisztet, a fehérjeport és a sütőport, majd keverd az egészet simára. Egy másik tálban verd fel a tojásfehérjét a xilittel és a Flavor Dropsszal, amíg kemény habot nem kapsz (ne folyjon ki, ha megfordítod a tálat).
Ezután dolgozd bele a tojásfehérjét a sárgájával készült keverékbe. Óvatosnak kell lenned, hogy a tészta habos maradjon.
Jöhet a sütés! Forrósíts fel egy serpenyőt, és fúj be főzőspray-vel. Merő- vagy evőkanállal igény szerinti méretű palacsintát készíthetsz; a tésztából mi 10 palacsintát sütöttünk meg. Amikor a tésztát a serpenyőbe teszed, takard le, és süsd mindkét oldalát 3-3 percig. Amikor megfordítod a palacsintát, tehetsz a serpenyőbe egy pici vizet, hogy még puhább legyen a finomság. Ha letelt a második 3 perc, vedd ki az elkészült palacsintát, és jöhet a következő darab.
Ezután jöhet a sztracsatellakrém feltétnek. Keverd össze a juharszirupot, a Flavor Dropst és a lereszelt csokoládét. Ezzel a módszerrel finom krémet készíthetsz.
A palacsintát és a krémet frissen tálald. Ha túl sokáig hagyod állni, elveszíti habosságát.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 teljes adagban |
---|---|
Energia | 505 kcal |
Fehérje | 55 g |
Szénhidrát | 33 g |
Zsír | 17 g |
A könnyű palacsinta tökéletes reggeli, amivel meglepheted szeretteidet hétvégén.
Oszd meg az elkészült palacsintát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása