Fitness recept: vegán trüffel mogyoróvajjal

 Vendégeket vársz, de nincs ötleted, milyen desszertet készíts? Próbáld ki kitűnő fitness receptünket, a vegán trüffelt, amelyhez mindössze 5 összetevő szükséges és elkészítése sem vesz igénybe sok időt. Egy trüffel golyó csupán 3,9 g szénhidráto, viszont 8 g fehérjét tartalmaz. Kóstoljátok meg!

Összetevők:

 

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a földimogyoróvajat, a vegán fehérjét és a Jammy Spread-et és sűrű masszát készítünk. Az így keletkezett keverékből 20 golyót formázunk, majd néhány órára hűtőszerkénybe helyezzük őket.

Amíg a golyók megszilárdulnak, gőz felett felolvasztjuk a csokoládét. Egy fazékba ⅓-ig vizet töltünk és felforraljuk. Ezután ráhelyezünk egy másik fazekat, amelybe a darabokra tört csokoládét és a kókuszolajat tettük. Habverő segítségével lassan kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad, majd levesszük a tűzről.

Előkészítünk egy lapos tepsit, sütőpapírral kibéleljük, s elővesszük a hűtőszekrényből a behűtött, megszilárdult golyókat. Óvatosan rácsorgatjuk a golyók teljes felületére az olvasztott csokoládét. Az elkészült golyókat a tepsire helyezzük egymástól kellő távolságra, majd ismét hűtőszekrényben tároljuk tovább, hogy a csokoládé tökéletesen megszilárduljon. Ezután pedig fogyaszthatjuk is!

Fitness recept: vegán truffles mogyoróvajjal

                                             

Tápértékek 1 golyóban (összesen 20 golyó)

Kalória

Fehérje

Szénhidrát

Zsírok

123

8 g

3.6 g

8 g

                         

Ti is kipróbáltátok a földimogyoróvajas vegán trüffel fitness receptünket és beleszerettetek? Akkor ne felejtsétek el megosztani a barátaitokkal és dicsekedjetek el egy fotóval is kommentben!