Fitness recept: Túrós-lekváros fánk kelttésztából

Fitness recept: Túrós-lekváros fánk kelttésztából

Nem kell megijedni az élesztős tésztától. Bár az előkészítés bonyolultnak tűnhet, akárki képes megbirkózni vele. Ha elérted a megfelelő állagot, már csak ki kell adagolni a fánkformákat és megsütni őket. Az már csak rajtad múlik, hogyan díszíted őket. Mi a túrókrém és az eperlekvár kombinációját választottuk.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a díszítéshez:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük a tészta elkészítésével. Keverjünk össze 150 g tönkölybúza finomlisztet 50 g teljes kiőrlésű tönkölyliszttel, 30 g nádcukorral és egy csipet sóval. Melegítsük meg a tejet, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl forró. Adjuk hozzá a maradék 5 g cukrot, a szárított élesztőt, és hagyjuk állni 5 percig, hogy az élesztő megkeljen. Ezután adjuk hozzá ezt és a lágy ghít a lisztkeverékhez, és gyúrjunk sima tésztát. Akkor ideális az állaga, amikor buborékok képződnek a tésztában. Ha dagasztás közben megfájdul a kezed, használhatsz tésztakeverőgépet. Az előkészített tésztát hagyjuk egy tálban, fedjük le egy nedves ruhával, és meleg helyen hagyjuk kelni körülbelül egy órán át.

Túrós-lekváros fánk kelttésztából - Kelesztés

A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtsuk ki, és egy kerek vágóeszközzel vagy pohárral szaggassunk kis köröket.

Túrós-lekváros fánk kelttésztából - Szaggatás

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és helyezzük rá a fánkokat úgy, hogy legyen közöttük elegendő hely. Ha már a tepsiben vannak, hagyjuk még kelni 30 percig, majd kenjük meg őket olajjal, és 180°C-on kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára. Ha elkészültek, hagyjuk kihűlni a fánkokat.

Mindjárt el is készül. Keverjük össze a túrót a fehérjeporral, és díszítsük a kész puha fánkokat a krémmel és eper lekvárral. Végül szórjuk meg az összeset porcukorral.

Túrós-lekváros fánk kelttésztából

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek
1 fánk (összesen 9 darab)
Energiatartalom172 kcal
Fehérje8 g
Szénhidrát21 g
Zsír6 g
Rost1 g

Ezután már semmi sem állhat az utadba, hogy végre lenyeld az első falatot. Aztán még párat. Szóval, mit gondolsz? Te is mekóstolod ezt a fánkot?

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük