Fitness recept: sütés nélküli vegán epertorta

Fitness recept: sütés nélküli vegán epertorta

Nem vagy otthon a sütésben? Az egyáltalán nem baj! Készítsd el ezt az egyszerű, sütés nélküli epertortát, amivel minden édesszájút leveszel a lábáról. Gyorsan elkészíthető, bámulatosan néz ki, az ízéről pedig vereset lehetne írni! Fogjunk is hozzá!

Hozzávalók a korpusz:

Hozzávalók az 1. réteghez:

Hozzávalók a 2. réteghez:

  • 300 g eper
  • 300 ml víz
  • 1 TK agar (vagy más zselatin)

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Vegyünk elő egy kör alakú tortaformát és fújjuk be kókuszolajjal, hogy a tészta ne ragadjon a forma oldalához. Egy tálban keverjük össze a zabkását, az őrölt kesut, az agávé szirupot, vizet és banánt. Addig keverjük, amíg egységes, lágy tésztát kapunk. A tésztát belerakjuk az előkészített tortaformába és egyenletesen lenyomjuk az aljára.

Most elkezdhetjük az 1. réteg készítését. Először alaposan elkeverjük a fehérjét 400 ml vízben. Ezután a fehérjéhez hozzáadjuk a chia magokat és elkeverjük. Előveszünk egy kisebb fazekat és felforralunk 200 ml vizet, majd hozzáadjuk az agart, elkeverjük, és félretesszük, ha buborékolni kezd. Összekeverjük a fehérjés keverékkel és ráöntjük az előkészített korpuszra. Ezt az alapot 10 percre a hűtőbe tesszük, hogy kihűljön.

Amíg hűl az alap, elkészítjük a 2. réteget. Összemixeljük az epret 100 ml vízzel, a maradék 200 ml vizet pedig ismét felforraljuk, hozzáadjuk az agart és addig keverjük, amíg buborékolni kezd, majd félretesszük. Ezt követően az agart összekeverjük a szétmixelt eperrel és a torta tetejére öntjük a keveréket. Az így elkészült tortát hűtőbe tesszük és legalább 2 órát állni hagyjuk. Ha letelt a idő, a tortát 10 szeletre vágjuk és élvezzük a könnyű epres desszertet!

Fitness recept: sütés nélküli vegán epertorta
Tápértékek1 szeletben (összesen 10 szelet)
Kalória215
Fehérje9 g
Szénhidrát27 g
Zsír7 g

Reméljük, hogy ez a könnyű, sütés nélküli epres torta ugyanúgy ízleni fog, mint nekünk és rendszeresen el fogod készíteni. Ha ismertek más édesszájú egyént, mindenképpen osszátok meg vele ezt a receptet.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük