Fitness recept: sütés nélküli kókuszos torta egy tisztességes adag fehérjével

Fitness recept: sütés nélküli kókuszos torta egy tisztességes adag fehérjével

Valahányszor egészséges csemegére vágyunk vagy egyszerűen csak egy pillanatra szeretnénk engedni az édes szájunknak, akkor ezt a sütés nélküli kókuszos tortát választjuk, amelyhez nem kellenek bonyolult hozzávalók és nagyon könnyen elkészíthető. Ráadásul ezt az energiával teli desszertet egy kiadós adag fehérjével gazdagítottuk. Készítsük el együtt ezt a sütés nélküli süteményt!

Hozzávalók a sütés nélküli kókuszos tortához:

Hozzávalók az első réteghez:

Hozzávalók a második réteghez:

  • 100 ml a kókusztej folyékony részéből
  • 40 g 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Készítsük el a tortalapot a datolya vagy a datolyapaszta, az instant zabkása és a víz összekeverésével. Az eredménynek egy sűrű tésztának kell lennie, amelyet a kerek tortaforma (mi 26 cm-es átmérőjű tortaformát használtunk) aljába fogunk helyezni és egyenletesen eloszlatni. Óvatosan nyomkodjuk a tésztát a tortaforma aljába. Az első réteg elkészítéséhez keverjük össze a kókusztej sűrű részét, az előre beáztatott kesudiót és a fehérjeport. Keverjük simára. Öntsük a kapott keveréket a tortalapra. Ezután tegyük a tortát néhány órára a hűtőszekrénybe, hogy mindkét rész megszilárduljon. Közben kezdjük el a második réteg előkészítését. Olvasszuk fel a csokoládét a kókusztej folyékony részével együtt. Miután a torta az első réteggel megszilárdult, öntsük rá és egyenletesen kenjük szét az olvasztott csokoládét a torta tetején. Helyezzük a tortát néhány órára a hűtőszekrénybe. Ha a torta megszilárdult, vágjuk fel 12 szeletre, tálaljuk és élvezzük az ízét!

Fitness recept: Sütés nélküli kókuszos torta egy tisztességes adag fehérjével
Tápanyag információ1 szelet (összesen 12 szelet esetén)
Kalória453
Fehérje18 g
Szénhidrát39 g
Zsír25 g

Videó a recepthez: sütés nélküli kókuszos torta

Szerintünk ugyanannyira élvezni fogod ennek a csodálatos, egészséges adag fehérjével teli, sütés nélküli kókuszos tortának az ízét, akárcsak mi! Ha tetszett ez a recept, akkor támogass minket azzal, hogy megosztod a barátaiddal a közösségi hálón!

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük