Fitness recept: Sült zöldségek feta sajttal

Fitness recept: Sült zöldségek feta sajttal

Zseniális tippünk van egy gyors, finom és egészséges vacsorára! Készíts vitaminokban gazdag sült zöldségeket finom feta sajttal, amely tökéletesen kiegészíti az ízeket! Mindenképpen próbáld ki, ha könnyű ételt vagy köretet szeretnél készíteni, mert a pontos recept csak az ízlésedtől függ. Kezdjünk is hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 hokkaido tök (500 g)
  • 2 lilahagyma (200 g)
  • 2 sárgarépa (200 g)

½ konzerv csicseriborsó (120 g)50 g feta sajt

30 g méz

20 g olívaolaj

  • 1 fej fokhagyma
  • 2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál Provence-i fűszerkeverék
  • egy marék petrezselyemzöld/koriander
  • só és őrölt fekete bors
Hozzávalók a feta sajtos sült zöldségekhez

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Elsőként a hokkaido tököt alaposan megmossuk, félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat és apró kockákra vágjuk (nem szükséges meghámozni). A sárgarépát és a lilahagymát meghámozzuk és karikákra/fél karikákra vágjuk. A csicseriborsó konzervet leszűrjük, átöblítjük és lecsepegtetjük. Az összes zöldséget összekeverjük, hozzáadjuk a mézet, az olajat, a szárított fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk és (ideális esetben kézzel) alaposan összekeverjük. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, vagy befújjuk a tepsit olaj spray-jel. A keverékhez hozzátesszük a hámozatlan fokhagyma gerezdeket, majd 180°C hőmérsékleten kb. fél óráig sütjük – vagy amíg a zöldség nem lesz teljesen puha és aranybarna. Miután elkészült, hozzákeverjük a feldarabolt feta sajtot és az apróra vágott petrezselyemzöldet vagy koriandert. A sajtos zöldséget köretként vagy könnyű önálló fogásként is tálalhatjuk.

Fitness recept: Sült zöldségek feta sajttal
Tápértékek1 adagban (összesen 5 adag)
Kalória175
Fehérje6 g
Szénhidrát24 g
Zsír7 g

Reméljük, hogy ez a feta sajtos sült zöldség neked is ízleni fog, s rendszeresen megfordul majd a konyhádban! Amennyiben tetszik a recept, ne felejtsd el támogatni egy megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük