Ötleteket keresel egy könnyű nyári ebédhez, amit akár munkába is magaddal vihetsz? Ez a quinoasaláta tökéletes megoldás ebben a helyzetben. Nagy előnye a könnyű összeállíthatósága – percek alatt kész lehetsz vele. A salátát ráadásul több napra előre is elkészítheted. Az általunk választott összetevők segítségével csodálatosan harmonikus ízeket alkothatsz, de inspirálódhatsz is belőlük, és az otthon megtalálható hozzávalók szerint alakíthatod át a receptet.
Hozzávalók a salátához:
- 120 g RTE csicseriborsó (helyette használhatsz RTE babot is)
- 60 g quinoa
- 25 g zsírszegény mozzarella
- 25 g feta sajt
- 2 nagyobb paradicsom
- 2 marék rukkola
- 2 marék fekete olajbogyó
- 1 marék pisztácia
- fél lilahagyma
- fél uborka
Hozzávalók az öntethez:
- 20 ml olívaolaj
- 15 ml juharszirup
- 1 teáskanál dijoni mustár
- fél citrom leve
- egy csipet só
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Első lépésként főzd meg a quinoát az utasítások szerint, és hagyd kihűlni. Ezután jöhet az öntet: keverd össze az hozzávalóit, az olívaolajat, a juharszirupot, a dijoni mustárt, a citromlevet és a csipet sót, és a keveréket oszd el két befőttesüveg között. Rétegezd a tetejére a finomra vágott hagymát és uborkát, valamint a felezett olajbogyót. A zöldségeket nyomkodd le, hogy az öntet elfedje őket. Ezután add hozzá a megfőzött quinoát, a felkockázott paradicsomot, a leöblített hüvelyeseket (mi csicseriborsót használtunk), a felkockázott sajtot (mozzarellát és fetát) és a pisztáciát, a legfelső réteghez pedig használd fel a rukkolát. Tedd a befőttesüvegek tetejére a fedelüket, és hagyd őket 1 éjszakát pihenni. Tálalás előtt szedd át az üvegből egy tálba a salátát, és már neki is láthatsz. Ha inkább az üvegből ennéd, felbontás előtt alaposan rázd fel, hogy mindenhová jusson az öntetből.
Tápérték | 1 befőttesüvegben (összesen 2 befőttesüveg) |
---|---|
Energia | 498 kcal |
Fehérje | 18 g |
Szénhidrát | 48 g |
Zsír | 24 g |
Rost | 9 g |
Videó a recepthez: könnyű quinoasaláta befőttesüvegben
A recept elkészítése hihetetlenül egyszerű, a saláta íze pedig garantáltan elvarázsol. Tökéletes választás hideg, csomagolt ebédként a forró nyári napokra.
Oszd meg az elkészült salátát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása