Fitness recept: ízletes és fehérjedús vegán fajita

Fitness recept: ízletes és fehérjedús vegán fajita

A vegán fajita ideális étel azoknak, akiknek húsmentes ételhez támad kedve. A recept segítségével elkészíthetsz egy finom, szokatlan aromákkal és ízekkel telt ételt. Ebben a fitt és egyben vegán verzióban úgy döntöttünk, hogy tortilla és hús helyett quinoával és szejtánnal tálaljuk ezt a csemegét. Bízz bennünk, hatalmas sikere volt! Ez az ízletes, fehérjében és komplex szénhidrátokban gazdag étel mind forrón, mind hidegen tálalható, így magaddal is tudod vinni egy dobozban, ha éppen úton vagy. Sőt, mi több, zsírszegény, így könnyen beépítheted a szokásos étrendedbe, még akkor is, ha éppen fogyókúrázol. Garantáljuk, hogy ez a vegán fajita tökéletes lesz számodra.

A következőkre lesz szükséged:

  • 40 g quinoa
  • 100 g szejtán
  • 80 ml víz
  • 50 g aszalt, olajmentes paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db friss, piros kaliforniai paprika
  • 1 teáskanálnyi (kb. 5 ml) juharszirup
  • néhány csepp citrom- vagy limelé
  • jégsaláta
  • repceolaj főzőspray

A szejtán ízesítéséhez a következőkre lesz szükséged:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először is készítsd el a quinoát. 40 g quinoát keverj össze dupla adag vízzel (80 ml) és főzd meg az utasítások szerint. Amint készen van, add hozzá a juharszirupot és a néhány cseppnyi citrom- vagy limelevet. Keverd jól össze és tedd félre.

Melegíts fel egy serpenyőt és fújj bele az olaj sprayből. Add hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a szejtánhoz való fűszereket (chilli pehely, oregánó, fekete bors, és paprika). Várd meg, míg a hozzávalók kellően felmelegszenek, majd add hozzá a felszeletelt szejtánt. Pirítsd meg egy ideig és add hozzá a piros kaliforniai paprikát (legjobb, ha vékony csíkokra vágod) és hagyd, míg egyenletesen felmelegszik.

fajita keverék

Ekkor majdnem kész is van. A tálaláshoz vegyél egy tálat és főzd meg a quinoával. A tál pereme mentén tegyél a quinoára jégsaláta szeleteket.A maradékot pedig terítsd be quinoával és a fajita keverékkel. A legtetejére tegyél néhány koktélparadicsomot vagy egy-két szelet citromot vagy lime-ot.

Ízletes és fehérjedús vegán fajita
Tápértékek
1 adag
Kalória410 
Fehérje31,5 g
Szénhidrát55,5 g
Zsír5,5 g
Étkezési rost6 g

Ez a vegán fajita roskadásig van fehérjével és komplex szénhidráttal. Ideális egy kiegyensúlyozott ebédként vagy vacsoraként.

Ne habozz és oszd meg a konyhában alkotott műveid a közösségi média oldalain és jelöld be a #gymbeamcom hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük