Fitness recept: könnyen elkészíthető, magas fehérjetartalmú fonott kalács

Fitness recept: könnyen elkészíthető, magas fehérjetartalmú fonott kalács

A fonott kalács számos országban számít hagyományos karácsonyi ételnek. Íme a fehérjés változat, hogy mindenki elégedett legyen, aki szereti a jó ételeket és az ünnepeket, de mégis gondosan figyeli a kalóriabevitelt. Ez az édes kalács a klasszikus receptekhez képest kevesebb zsírt és több fehérjét tartalmaz. Ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthető. Lássunk hozzá a sütéshez!

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először keverjük össze a sima lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a fehérjét, a cukrot, a sütőport, szódabikarbónát és a citromhéjat egy tálban. Verjük habosra a tojást és öntsük a lisztes keverékhez. Ezután adjuk hozzá az olvasztott (de nem forró) vajat, ricottát és tejet. Gyúrjuk a tésztát addig, amíg teljesen sima lesz és nem fog ragadni.

Most jöhet a kalácstészta fonása. Osszuk a tésztát öt egyenlő részre, és lisztes kézzel készítsünk öt szálat. Ezeknek rövidebbnek kell lenniük, mint a tepsi hossza. Három szálból fonjunk klasszikus fonatot. Ezután fonjuk össze a másik kettőt. Helyezzük a fonott kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsire, és tegyük a három szálas kalács tetejére a maradék két fonott szálat.

Kenjük meg a kalácsot a felvert tojássárgájával, és szórjuk meg mandulapehellyel. Süssük 170 °C-on kb. 20-25 percig alatt aranybarnára. A fonott kalács akkor kész, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra nem ragad rá a tészta. Tálaljuk vajjal és a kedvenc lekvárunkkal. Jó étvágyat!

Fitness recept: könnyen elkészíthető, magas fehérjetartalmú fonott kalács
tápértékeK
egy egész fonott kalács
Kalória174
Fehérje7 g
Szénhidrát23 g
Zsír6 g

Videó a recepthez: fehérjével teli fonott kalács

Reméljük, hogy a pihe-puha fonott kalácsnak ez az egészséges változata még szebbé teszi az ünnepeket és a szeretteiddel töltött pillanatokat. Ne tartsd meg ezt a finomságot magadnak, küldd el a receptet családodnak és barátaidnak.

Bátran oszd meg alkotásaidat a közösségi médián, és jelöld meg a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük