Fitness recept: gyorsan elkészíthető tavaszi tekercs zöldségekkel és garnélával

Fitness recept: gyorsan elkészíthető tavaszi tekercs zöldségekkel és garnélával

Nem csoda, hogy világszerte imádják az ázsiai konyhát. Sokan főként hagyományos fűszereiről ismerik, azonban a távol-keleti finomságok alapanyagai között rengeteg zöldséget is találunk, mindemellett könnyen emészthetők. Épp ezért nekünk is egyértelemű volt, hogy mára milyen recepttel készülünk nektek. Összedobtuk az isteni, édes chili szószos tavaszi tekercset zöldségekkel és garnélával. Egzotikus ízének pedig biztosra tudjuk, hogy te sem tudsz majd ellenállni. Essünk is neki!

Alapanyagok a tekercsekhez:

  • 200 g garnéla (vagy csirke)
  • 90 g vékony rizstészta
  • 8 db rizspapír (22 cm-es átmérő)
  • 2 db kisebb répa
  • 1 db szeletelt uborka
  • ízlés szerint saláta
  • egy marék koriander levél

Hozzávalók a szószhoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az utasításokat követve először főzzük meg a tésztát. Öntsük le róla a vizet, mossuk át hideg vízzel, majd tegyük félre. Utána főzzük meg a garnélát és hagyjuk kihűlni. Ha csirkével csináljuk, vágjuk csíkokra és finoman süssük át mindkét oldalát olívaolajon. Ezt követően pucoljuk meg az uborkát és a répát, majd vágjuk vékony csíkokra. Mártsuk a rizspapírt vízbe és finoman helyezzük egy tiszta konyharuhára, így könnyebb lesz összetekerni. A papír alsó harmadára tegyünk salátát, egy kis marék rizstésztát, valamint pár répa és uborka szeletet. Ha szereted a koriandert, ne spórolj vele, szórj bőven a tetejére. Az oldalsó rövidebb oldalait hajtogasd burrito formájúra, majd kezd el teljesen feltekerni őket. A többinél is kövesd ezt a technikát. Végül készítsd el az édes chili szószt földimogyoróvajból, szójaszószból, vízből, agavé szirupból, olajból és chili szószból, majd adj hozzá pár csepp limeot.

Tipp: a tekercseket kalóriamentes édes chili szósszal is tálalhatjuk.

Fitness recept: Gyorsan elkészíthető tavaszi tekercs zöldségekkel és garnélával
Tápértékek1 tekercs szósz nélkül (összesen 8 tekercs)
Kalória144
Fehérje5 g
Szénhidrát22 g
Zsír4 g

Szerintünk te is nemsokára kipróbálod az édes chili szószos tavaszi tekercset zöldségekkel és garnélával és annyira fogod majd szeretni, mint mi. Oszd meg a receptet családoddal és a barátaiddal, hogy ők is megkóstolhassák.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük