Fitness recept: csokoládés-mandulás karácsonyi keksz

Fitness recept: csokoládés-mandulás karácsonyi keksz

Ha meghalljuk a karácsony szót, mindannyiunknak ugyanaz jut az eszébe: gyönyörű, világító dekorációk, ajándékok, eggyütt a család és ami a legfontosabb, több tonna nagyszerű étel. De nem szeretnénk, ha az egész éves fáradozásunk pár nap alatt romokba dőlne, ezért szeretnénk megmutatni, hogy ez másképp is megy. Jó minőségű hozzávalók segítségével ellenállhatatlanul finom mandulás kekszet süthetsz, amely ideális karácsonyi sütemény lehet a szeretteidnek. Készítsük el együtt!

Hozzávalók: 

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először keverjük össze a lisztet a finomra aprított mandulával, sütőporral és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a keverékhez a juharszirupot és a mandulavajat, majd készítsünk belőle kemény, enyhén ragadós tésztát. Ha a tészta túl ragadósnak tűnik, adj hozzá egy kicsit több lisztet. Ha túl kemény, akkor egy kis vízzel segíthetsz rajta.

Ezután nedvesítsük be a kezünket és lássunk hozzá a kekszek elkészítéséhez, majd tegyük a kekszeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 170 ℃-os hőmérsékleten körülbelül 10 percig süssük a kekszeket, amíg aranybarnák nem lesznek. Mártogassuk a megsült kekszeket olvasztott csokoládéba, majd szórjuk meg a mandulaszeletekkel. Végül várjunk, amíg a csokoládémáz meg nem köt és már élvezhetjük is az ízét!

Fitness recept: Csokoládés-mandulás karácsonyi keksz
1 keksz tápértéke(összesen 10 keksz készíthető belőle)
Kalória138
Fehérje4 g
Szénhidrát14 g
Zsír7 g

Reméljük, hogy ez a mandulás keksz kellemesebbé teszi az ünnepeket és a lehető legjobb társaságban fogod élvezni az ízét! Ha tetszett a recept, ne habozz és oszd meg a barátaiddal.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük