Fitness recept: chia magos, házi eperdzsem

Fitness recept: chia magos, házi eperdzsem

A kedvenc ételünket sokszor jobban szeretjük otthon elkészíteni, hiszen pontosan tudjuk milyen alapanyagokat használunk hozzá. A legtöbb esetben természetesen gondosan összeválogatott, rendkívüli ízvilágú összetevőkről beszélünk. Ma elhoztunk nektek egy chia magos, otthon is elkészíthető, agavé sziruppal édesített eperdzsem receptet, Ráadásul, adalékanyagok nélkül dobtuk össze, így természetes, friss ízeit teljes mértékben átadja. Szuperül ízesítheted vele a kedvenc sütidet, palacsintáidat és teasüteményeidet, de magában is fogyaszthatod. Mindemellett, gyorsan és könnyen elkészíthető, szóval essünk is neki!

Hozzávalók:

Az eperdzsem hozzávalói

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Finoman szeleteld fel az epret és a gyümölcs felét keverd simára. A felkevert epermasszát az eperdarabokkal tedd egy kis fazékba és keverd alacsony lángon. Fokozatosan add hozzá a chia magot és a citromlevet, míg a hozzávalók nem állnak össze teljesen. Végül, ízesítsd a dzsemet a sziruppal és hagyd, hogy kihűljön, azután fog csak teljesen megdermedni. Jól keverd össze és már tálalhatod is a kedvenc süteményeddel vagy palacsintáddal. A kész dzsemet aztán tárolhatod légzáró üvegben, a hűtőben. Maximum kb. 1 hétig fog elállni, hiszen nem tartalmaz semmilyen tartósítót. Élvezd az édes és természetes ízeket!

Fitness recept: Chia magos, házi eperdzsem
Tápértékek1 adag (4 adag összesen)
Kalória59,5
Fehérje2 g
Szénhidrát7,75 g
Rost4,25 g
Zsír2,5 g

Reméljük, elkészíted otthon ezt a chia magos dzsemet és te is odaleszel majd édeskés ízéért. Ha úgy gondolod, hogy a barátaidnak is jól jönne a recept, ne felejtsd el velük is megosztani.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük