Fitness recept: Bundás almakarikák túrókrémmel

Fitness recept: Bundás almakarikák túrókrémmel

Mai receptünk garantáltan elvarázsol mindenkit, aki szereti az almás rétest és a pitét, de nincs ideje elkészíteni őket – a bundás almakarikával könnyedén megidézheted nagyszerű ízüket. Nincs más dolgod, mint az almaszeleteket palacsintatésztába mártani, aranybarnára sütni, és már kész is vagy; a díszítés már csak rajtad múlik. Mi túrókrémet készítettünk hozzá, de a házi készítésű fehérjés jégkrém is tökéletes választás. .

Hozzávalók a bundás almához:

Hozzávalók a túrókrémhez:

Bundás almakarikák túrókrémmel – Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Keverd össze a tojást, a fehérjét és a tejet egy kisebb tálban. Az így elkészített tésztát hagyd pihenni egy kis ideig. Közben készítsd elő az almákat – vágd őket körülbelül 0,5 cm-es szeletekre. Egy késsel vágd ki a szeletek közepét, hogy egy háromszög alakú lyuk maradjon (kés helyett használhatsz egy kisebb süteményszaggatót is). Szórd meg az almát fahéjjal, majd mártsd a szeleteket a tésztába.

Bundás almakarikák túrókrémmel – az előkészített alma

A szeletek mindkét oldalát vond be az elkészített tésztával. Olvaszd meg a ghit egy serpenyőben, és helyezd bele a tésztába mártott almaszeleteket. Süsd aranybarnára mindkét oldalát.

Bundás almakarikák túrókrémmel – sütés

Az elkészült szeleteket a serpenyőből tedd egy tányérra, amire előzetesen egy papírtörlőt helyeztél, így megszabadulhatsz a felesleges nedvességtől. Ha az almaszeletek elkészítése után marad hátra tészta, azt palacsintaként magában is kisütheted. Ezután nekiláthatsz a túrókrémnek.

Keverd össze a túrót, a fehérjeport és a tejet egy tálban, hogy puha, könnyű krémet kapj. És kész is vagy. Tálald az almát melegen, díszítsd a túrókrémmel, és szórd meg a liofilizált málnával.

Bundás almakarikák túrókrémmel
Tápérték1 teljes adag (összesen 2 adag)
Energia328 kcal
Fehérje30 g
Szénhidrát30 g
Zsír8 g
Rost8 g

Ha szereted a rétest és az almás pitét, imádni fogod ezt a csemegét, ami reggelire is tökéletes választás. Nagy előnye, hogy könnyű elkészíteni, így mindössze percek alatt varázsolhatsz ízletes fogást az asztalra.

Oszd meg elkészült desszertjeidet a közösségi médiában a #gymbeamhu hashteggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük