Fitness recept: könnyed túrós kuglóf tele fehérjével

Fitness recept: könnyed túrós kuglóf tele fehérjével

Nincs is jobb egy durva nap után, mint egy csésze tea egy szelet süti, amely nem csak energiával tölt fel, de az édesség utáni sóvárgásnak is eleget tesz. Ezúttal egy régi, de örökzöld fehérjés túrós tortát választottunk, ami mindig jó választás, a puha és könnyed textúrája miatt. Ha fel akarod dobni a napod, süssük meg együtt!

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Tegyük a lisztet, fehérjét, xilitot, sütőport egy tálba és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, túrót, tejet és a tojásfehérjétől elválasztott tojássárgáját, és keverjük össze, amíg sűrű, sima tésztát kapunk. Aztán verjük fel a sós tojásfehérjét kemény habbá. Rögtön ezután egy spatulával óvatosan keverjük bele a tojásfehérje habot a tésztába. Permetezzük be a kuglóf formát olaj spray-vel, szórjuk be liszttel, és öntsük bele a tésztát. Melegítsük elő a sütőt 180°C-on, és süssük a kuglófot kb. 45 percig. A kuglóf akkor készül el, ha bedugsz egy fapálcát, és az teljesen száraz marad, amikor kihúzod. Ha elkészült a kuglóf, hagyjuk lehűlni a formában. A kihűlt kuglófot üssük ki a formából, díszítsük mogyoróvajjal, kalóriamentes szósszal, vagy olvasztott csokoládéval, szeleteljük fel, és élvezzük!

Fitness recept: Fehérjével teli könnyed túrós kuglóf tele fehérjével
Tápértékek1 adagban (összesen 10 adag)
Kalória250
Fehérje12,5 g
Szénhidrát20 g
Zsír11 g

Videó a recepthez: könnyed túrós kuglóf tele fehérjével

Reméljük, ízlett a fehérjével teli, finom túrós kuglóf receptünk. Ez biztosan jobbá teszi még a legstresszesebb napokat is. Ha tetszett a recept, oszd meg a szeretteiddel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük