Az 5 legjobb recept a házi készítésű müzliszeletekhez

Az 5 legjobb recept a házi készítésű müzliszeletekhez

Miért  vásárolnátok müzliszeleteket, ha otthon is egyszerűen és gyorsan elkészíthetitek őket? Emellett a házi müzliszeletek csak egészséges alapanyagokat tartalmaznak, így nem történhet meg az, hogy olyan bolti szeleteket esztek meg, amelyekben túl sok a kalória és a cukor. Válogassatok a receptjeinkből, amelyek tele vannak diófélékkel, gyümölcsökkel, zabpehellyel, mogyoróvajjal vagy fehérjével, raw vagy sült változatban. Jó étvágyat!

Mogyorós-almás müzliszelet

Hozzávalók

Elkészítés

A zabpelyhet keverjük össze a felaprított mogyoróval, xilittel, vaníliás fehérjével, chia maggal és fahéjjal. Adjuk hozzá a keverékhez a mogyoróvajat és almapürét. Az egészet alaposan keverjük át és osszuk el egy 20 x 20 cm-s tepsibe, amelybe előzőleg sütőpapírt tettünk. A müzliszeleteket ezután tegyük be a sütőbe és süssük 180 °C-on 20 percig. Miután kihűlt, vágjuk fel a masszát 14 szeletre és tálaljuk. Jó étvágyat!

Tipp: Ha a müzliszeleteket nem fogyasztjátok el egyszerre, le is fagyaszthatjátok őket. Így több hétig kibírják.

Földimogyorós - almás müzliszeletek, összetevők, fitness recept
Tápértékekadagonként
Energia136 kcal
Fehérje7 g
Szénhidrát17 g
Zsír6 g

Csokis-kókuszos müzliszelet

Hozzávalók

Elkészítés

Keverük össze a száraz összetevőket – a zabpelyhet, kókuszt, fehérjét és psylliumot. Adjuk hozzá a mézet és az olvasztott kókuszolajat. Mixeljük kásásra a banánt egy botmixerrel és keverjük a tésztába. Az egészet összekeverjük és hozzáadjuk az étcsoki darabokat. Az elkészített keveréket egy 20 x 20 cm-s, sütőpapíros tepsibe tesszük. A tepsit a sütőbe tesszük és 20 percig sütjük 180 fokon. Miután kihűlt, felvágjuk a tésztát és öntsünk rá csokis-mogyorós kalóriamentes szirupot. Jó étvágyat!

Tipp: A müzliszeleteket mindig zárt edényben tároljuk, hogy minél tovább elálljanak.

Csokoládés - Kókuszos müzliszeletek, Psyllium és a többi hozzávaló a Fitness recepthez
Tápértékekadagonként
Energia128 kcal
Fehérje5 g
Szénhidrát18 g
Zsír5 g

Kakaós – mogyorós müzliszelet gyümölccsel

Hozzávalók

Fedezd fel bestsellereinket:

Elkészítés

Ezalatt egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, magokat, kókuszcukrot, kakaót és feldarabolt dióféléket. Szűrjük le a szárított gyümölcsöt, a kétharmadát összemixeljük, majd az összes gyümölcsöt adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz.

Öntsük a keverékbe a vizet és a kesuvajat és alaposan keverjük át az egészet. Az elkészített masszát nyomjuk bele a 20 x 20 cm-s, sütőpapíros tepsibe. Ezután tegyük a tepsit a sütőbe és süssük kb. 15 percig, 180 °C-fokon. Miután kihűlt, vágjuk fel a tésztát 14 darabra, és már tálalhatjuk is. Nyami! 

kakaós-diós müzliszelet receptek sportolók számára
Tápértékekadagonként
Energia137 kcal
Fehérje4 g
Szénhidrát15 g
Zsír8 g

Nyers müzliszeletek kesuval és barackkal

Hozzávalók

Elkészítés

A datolyára forró vizet öntünk, hogy megpuhuljon. Ezalatt nagyobb darabokra vágjuk a kesudiót. A barackot és a megpuhult datolyát összemixeljük, a gyümölcskeveréket pedig összekeverjük a kesuval. A masszához hozzáadjuk a kesuvajat, és az így elkészített tésztát sütőpapíros tepsibe tesszük. A tésztát jól eloszlatjuk a tepsibe, hogy felvegye az alakját, és az egészet a fagyasztóba tesszük 1 – 2 órára. Miután eléggé megkeményedett, kivesszük a tésztát és felszeleteljük. Jó étvágyat!

Hozzávalók a raw müzliszelet elészítéséhez kesuval és barackkal
Tápértékekadagonként
Energia126 kcal
Fehérje3 g
Szénhidrát16 g
Zsír7 g

Sütés nélkül elkészíthető mandulás müzliszeletek

Hozzávalók

Elkészítés

A zabpelyhet összekeverjük a feldarabolt mandulával. A datolyát krémes állagúra mixeljük és szintén a zabpehelybe keverjük. Az agaveszirupot alacsony  lángon összeolvasztjuk a mandulavajjal, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.Ezután a meleg mandulás masszát  szintén keverjük a zabpehelybe. Az egészet alaposan keverjük át és gyúrjuk meg kézzel is. Az így elkészített tésztát tegyük az előzőekhez hasonlóan előkészített, 20 x 20 cm-s tepsibe. Ezt követően a tésztát hagyjuk 1 – 2 órára a fagyasztóban, hogy megkeményedjen. A tésztát vágjuk 14 darabra és tálaljuk. Jó étvágyat!

 mandulás müzliszeletek agave sziruppal, mandula vajjal, datolyával és zabpehellyel
Tápértékekadagonként
Energia157 kcal
Fehérje4 g
Szénhidrát21 g
Zsír7 g

Reméljük, hogy legalább egyet kiválasztotok a sokféle házi müzliszelet recept közül. Írjátok meg, melyik receptet próbáljátok ki biztosan, és azt is, az ízek milyen kombinációját kedvelitek. Megosztani ér.

Bátran osszátok meg velünk alkotásaitokat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük