Tartalom
Miért vásárolnátok müzliszeleteket, ha otthon is egyszerűen és gyorsan elkészíthetitek őket? Emellett a házi müzliszeletek csak egészséges alapanyagokat tartalmaznak, így nem történhet meg az, hogy olyan bolti szeleteket esztek meg, amelyekben túl sok a kalória és a cukor. Válogassatok a receptjeinkből, amelyek tele vannak diófélékkel, gyümölcsökkel, zabpehellyel, mogyoróvajjal vagy fehérjével, raw vagy sült változatban. Jó étvágyat!
Mogyorós-almás müzliszelet
Hozzávalók
- 200 g zabpehely
- 150 g almapüré vagy cukormentes bébiétel
- 70 g mogyoróvaj
- 50 g vaníliás Just Whey fehérje
- 50 g mogyoró
- 50 g xilit
- 20 g chia mag
- 2 tk őrölt fahéj
Elkészítés
A zabpelyhet keverjük össze a felaprított mogyoróval, xilittel, vaníliás fehérjével, chia maggal és fahéjjal. Adjuk hozzá a keverékhez a mogyoróvajat és almapürét. Az egészet alaposan keverjük át és osszuk el egy 20 x 20 cm-s tepsibe, amelybe előzőleg sütőpapírt tettünk. A müzliszeleteket ezután tegyük be a sütőbe és süssük 180 °C-on 20 percig. Miután kihűlt, vágjuk fel a masszát 14 szeletre és tálaljuk. Jó étvágyat!
Tipp: Ha a müzliszeleteket nem fogyasztjátok el egyszerre, le is fagyaszthatjátok őket. Így több hétig kibírják.
Tápértékek | adagonként |
---|---|
Energia | 136 kcal |
Fehérje | 7 g |
Szénhidrát | 17 g |
Zsír | 6 g |
Csokis-kókuszos müzliszelet
Hozzávalók
- 200 g finom zabpehely
- 50 g csokis True Whey fehérje
- 50 g méz
- 30 g kókusz
- 30 g étcsoki
- 25 g kókuszolaj
- 20 g Psyllium
- 1 nagyobb érett banán
Elkészítés
Keverük össze a száraz összetevőket – a zabpelyhet, kókuszt, fehérjét és psylliumot. Adjuk hozzá a mézet és az olvasztott kókuszolajat. Mixeljük kásásra a banánt egy botmixerrel és keverjük a tésztába. Az egészet összekeverjük és hozzáadjuk az étcsoki darabokat. Az elkészített keveréket egy 20 x 20 cm-s, sütőpapíros tepsibe tesszük. A tepsit a sütőbe tesszük és 20 percig sütjük 180 fokon. Miután kihűlt, felvágjuk a tésztát és öntsünk rá csokis-mogyorós kalóriamentes szirupot. Jó étvágyat!
Tipp: A müzliszeleteket mindig zárt edényben tároljuk, hogy minél tovább elálljanak.
Tápértékek | adagonként |
---|---|
Energia | 128 kcal |
Fehérje | 5 g |
Szénhidrát | 18 g |
Zsír | 5 g |
Kakaós – mogyorós müzliszelet gyümölccsel
Hozzávalók
- 100 g diófélék keveréke
- 100 g tetszés szerinti aszalt gyümölcs (datolya, barack, vörös áfonya)
- 70 g zabpehely
- 60 g kesuvaj
- 50 g kókuszcukor
- 30 g mag (például chia magok, tök- vagy napraforgómagok)
- 30 g kakaó
- 50 ml víz
Fedezd fel bestsellereinket:
Elkészítés
Ezalatt egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, magokat, kókuszcukrot, kakaót és feldarabolt dióféléket. Szűrjük le a szárított gyümölcsöt, a kétharmadát összemixeljük, majd az összes gyümölcsöt adjuk hozzá a száraz összetevőkhöz.
Öntsük a keverékbe a vizet és a kesuvajat és alaposan keverjük át az egészet. Az elkészített masszát nyomjuk bele a 20 x 20 cm-s, sütőpapíros tepsibe. Ezután tegyük a tepsit a sütőbe és süssük kb. 15 percig, 180 °C-fokon. Miután kihűlt, vágjuk fel a tésztát 14 darabra, és már tálalhatjuk is. Nyami!

Tápértékek | adagonként |
---|---|
Energia | 137 kcal |
Fehérje | 4 g |
Szénhidrát | 15 g |
Zsír | 8 g |
Nyers müzliszeletek kesuval és barackkal
Hozzávalók
Elkészítés
A datolyára forró vizet öntünk, hogy megpuhuljon. Ezalatt nagyobb darabokra vágjuk a kesudiót. A barackot és a megpuhult datolyát összemixeljük, a gyümölcskeveréket pedig összekeverjük a kesuval. A masszához hozzáadjuk a kesuvajat, és az így elkészített tésztát sütőpapíros tepsibe tesszük. A tésztát jól eloszlatjuk a tepsibe, hogy felvegye az alakját, és az egészet a fagyasztóba tesszük 1 – 2 órára. Miután eléggé megkeményedett, kivesszük a tésztát és felszeleteljük. Jó étvágyat!

Tápértékek | adagonként |
---|---|
Energia | 126 kcal |
Fehérje | 3 g |
Szénhidrát | 16 g |
Zsír | 7 g |
Sütés nélkül elkészíthető mandulás müzliszeletek
Hozzávalók
- 180 g datolya
- 120 g zabpehely
- 100 g mandula
- 65 g mandulavaj
- 65 g agave szirup
Elkészítés
A zabpelyhet összekeverjük a feldarabolt mandulával. A datolyát krémes állagúra mixeljük és szintén a zabpehelybe keverjük. Az agaveszirupot alacsony lángon összeolvasztjuk a mandulavajjal, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.Ezután a meleg mandulás masszát szintén keverjük a zabpehelybe. Az egészet alaposan keverjük át és gyúrjuk meg kézzel is. Az így elkészített tésztát tegyük az előzőekhez hasonlóan előkészített, 20 x 20 cm-s tepsibe. Ezt követően a tésztát hagyjuk 1 – 2 órára a fagyasztóban, hogy megkeményedjen. A tésztát vágjuk 14 darabra és tálaljuk. Jó étvágyat!

Tápértékek | adagonként |
---|---|
Energia | 157 kcal |
Fehérje | 4 g |
Szénhidrát | 21 g |
Zsír | 7 g |
Reméljük, hogy legalább egyet kiválasztotok a sokféle házi müzliszelet recept közül. Írjátok meg, melyik receptet próbáljátok ki biztosan, és azt is, az ízek milyen kombinációját kedvelitek. Megosztani ér.
Bátran osszátok meg velünk alkotásaitokat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása