2 tipp gyümölcsös fitt sütire

2 tipp gyümölcsös fitt sütire

Új fitt recepteket hozunk nektek, melyek telis tele vannak gyümölcsökkel és földimogyoróval, így biztosan a kedvenceitek lesznek, főként ebben az őszi időszakban. A minőségi alapanyagokból való összetételük miatt a sütemények finomak és szaftosak, ráadásul csak minimális mennyiségű kalóriát tartalmaznak. Kóstold meg te is a szilváslepényt földimogyoróval, vagy a körtés crumble-t!

Szilváslepény földimogyoróval

A tészta alapanyagai:

A díszítéshez szükséges:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Az elkészítés menete

A ledarált földimogyorót a cukorral, agávé sziruppal és a kókuszolajjal együtt a konyhai robotgépbe helyezzük, és addig keverjük, míg szilárd tésztát nem kapunk. Ezután a tésztát kivesszük a robotgépből és két részre osztjuk. Az egyik részhez hozzáadunk 140 g lisztet, jó alaposan összekeverjük és a 20 x 30 cm-es tepsibe öntjük, melyet előtte sütőpapírral bélelünk ki.

A tészta másik részéhez fahéjat, tojást és sütőport adunk, és mindent alaposan összekeverünk. A keveréket ezután a formába öntjük, mint a lepény második rétegét. A lepény tetejét felszeletelt szilvával díszítjük és megszórjuk földimogyoróval. 180 °C-on körülbelül 40 percig sütjük, hogy a kalács szép aranybarna színt kapjon. Jó étvágyat!

Szilváslepény földimogyoróval - 2 tipp gyümölcsös fitt kalácsra, melyek felesleges kalória mentesek

Körtés crumble

Hozzávalók:

  • 4 közepes nagyságú körte
  • 75 g sima tönkölyliszt
  • 25 g zabpehely
  • 40 g kókuszolaj
  • 5 – 6 evőkanál agávé szirup
  • 1 evőkanál nádcukor
  • egy citrom leve
  • 2 teáskanál fahéj

Az elkészítés menete

A körtét meghámozzuk és felkarikázzuk. A körtedarabokat egy nagyobb tálban összekeverjük a fahéjjal, agávé sziruppal és a citrom levével. Ezek után áthelyezzük a sütőtálba, melyet előtt spray formájú kókuszolajjal vajazunk ki, vagy sütőpapírral bélelünk ki.

A crumble-t a liszt, a zabpehely és a kókuszolaj összekeverésével készítjük el. Az elkészített keveréket egyenletesen eloszlatjuk a körtéken. 180 °C-on körülbelül 30 – 40 percig sütjük. Melegen tálaljuk egy gombócnyi vaníliafagyival együtt. Nyami!

Körtés crumble - 2 tipp gyümölcsös fitt kalácsra, melyek felesleges kalória mentesek

Tetszettek nektek ezek az édes inspirációk? Próbáljátok ki az 5 ízletes fitt recept a Mug Cake Mix fehérjés keverék felhasználásával c. cikkben található recepteket is. Ha tetszett a cikk, támogasd megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük