2 fitness reggeli recept zabpehelyből és fehérjéből

2 fitness reggeli recept zabpehelyből és fehérjéből

Ihletet keresel egészséges és finom snackek készítéséhez? Próbáld ki a következő 2 fitness receptünket kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú reggeliként gabonapehelyből, fehérjéből és földimogyoróvajból. Nemcsak egyedülálló ízükkel, hanem egyszerű elkészítésükkel is meglepnek majd, ami így senkinek nem okoz majd gondot.

1. Fitness recept: gyors egyéjszakás kása

Hozzávalók:

1. réteg

2. réteg

Díszítéshez

  • 60 g málna vagy dió

Elkészítés:

Először elkészítjük az 1. réteget. Egy tálkában villával pépesre nyomkodjuk a banánt, majd hozzáadjuk a rozspelyhet, a kókuszt, a földimogyoróvajat, az agávé szirupot és 5 kanál zsíros tejet. Mindezt finom állagúra keverjük és 10 percig állni hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a masszát a 2. réteghez úgy, hogy egy másik tálkában összekeverjük a joghurtot a fehérjével. Az elkészült keveréket szintén egy kicsit állni hagyjuk.

Ezután szükségünk lesz két magas üvegpohárra, amelyekben rétegezni kezdjük a két keveréket. A pohár aljára 1 cm vastagon gyümölcsös keveréket teszünk, majd 1 cm vastagon fehérjés joghurtot. A folyamatot addig ismételjük, amíg meg nem telik a pohár, de a rétegezést mindig a joghurtos masszával fejezzük be. Ezt végül málnával vagy aprított dióval díszítjük. A poharakat éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük és másnap elfogyasztjuk a finom reggelit vagy fehérjés snacket. Jó étvágyat.

Gyors egyéjszakás kása
Tápértékek1 adagban (összesen 2 adag)
Kalória487
Fehérje25.5 g
Szénhidrát66.5 g
Zsír19.5 g
Rostok15 g

Ezek a termékek érdekelhetnek:

2. Fitness recept: reggeli zabkása fehérjével

Hozzávalók:

  • 250 ml zsíros tej
  • 50 g tönkölybúza- vagy zabpehely
  • 10 g Just Whey fehérje fehércsokoládé és kókusz ízben
  • 2 teáskanál földimogyoróvaj
  • 2 teáskanál kókuszreszelék
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

Először felforraljuk a tejet, amelyhez hozzáadjuk a zabpelyhet és állandó keverés mellett 2 percig főzzük. Ezután kisebb hőfokon főzzük tovább, valamint hozzáadjuk a földimogyoróvajat, a kókuszt, a fahéjat és a fehérjét. Mindezt együtt főzzük mérsékelt tűzön kb. 10 percig vagy addig, amíg a kása eléri a kívánt állagot. Ha a keverék túlságosan ritka lenne, adjunk hozzá még egy kis zabpelyhet. Ellenkezőleg, ha túl sűrű, egy kis tejjel hígítható. A megfőtt kását friss vagy szárított gyümölcsökkel, esetleg aprított dióval tálaljuk. Jó étvágyat.

Reggeli fehérjés zabkása
Tápértékek1 adagban
Kalória471
Fehérje27 g
Szénhidrát50 g
Zsír22 g
Rostok8 g

Ti is kipróbáljátok a fitness receptjeinket fehérjedús reggeliként vagy snack-ként? Írjátok meg nekünk kommentben, ha elnyerték a tetszésetetket és lehetőség szerint támogassátok egy like-kal és egy megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük