Mind jól ismerjük a klasszikus paradicsommártást darált hússal vagy húsgombóccal. Most viszont próbáljunk ki egy egyszerűbb változatot, amihez konzerv szardíniát használunk fel. Ezt a fogást pillanatok alatt elkészítheted, azt pedig garantáljuk, hogy a végeredmény levesz a lábadról.
Hozzávalók:
- 200 g paradicsom saját levében
- 125 g szardínia sós lében
- 80 g spagettitészta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- olívaolaj főzőspray
- bazsalikom és oregánó ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Darabold fel a paradicsomot. Hámozd meg, és vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. Öntsd le a sós levet a konzerv szardíniáról, és vágd fel kis darabokra. Ezután jöhet maga az elkészítés.
Fújd be a serpenyőt olajjal, és melegítsd fel. Pirítsd a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, és főzd 5 percig, amíg meg nem puhul, a mártás pedig be nem sűrűsödik. Azután mehet hozzá a feldarabolt szardínia, és főzd az egészet még 5 percig, miközben alkalmanként átkavarod. Ízlés szerint fűszerezd sóval, bazsalikommal és oregánóval.
Sós vízben főzd al dentére (fogkeményre) a tésztát a csomagoláson olvasható instrukciók szerint. Azután csöpögtesd le, és keverd össze a mártással. Végül ízlés szerint szórd meg bazsalikommal vagy oregánóval, díszítésként pedig egy darab paradicsomot is tehetsz rá, ha szeretnél.
Tipp: Ha szereted a sajtot, ne felejts egy jó adag parmezánt is szórni az elkészült fogásra. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, az étkezési élesztőt is kipróbálhatod.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 teljes adagban |
---|---|
Energia | 593 kcal |
Fehérje | 45 g |
Szénhidrát | 76 g |
Zsír | 11 g |
Rost | 5 g |
Ha nem szeretsz órákat tölteni a konyhában, ez a recept tökéletes választás számodra. Mindössze 20 perc alatt teljes értékű ebédet varázsolhatsz az asztalra.
Oszd meg az elkészült tésztát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása