Fitnesz recept: Tészta szardíniás mártással

Fitnesz recept: Tészta szardíniás mártással

Mind jól ismerjük a klasszikus paradicsommártást darált hússal vagy húsgombóccal. Most viszont próbáljunk ki egy egyszerűbb változatot, amihez konzerv szardíniát használunk fel. Ezt a fogást pillanatok alatt elkészítheted, azt pedig garantáljuk, hogy a végeredmény levesz a lábadról.

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Darabold fel a paradicsomot. Hámozd meg, és vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. Öntsd le a sós levet a konzerv szardíniáról, és vágd fel kis darabokra. Ezután jöhet maga az elkészítés.

Fújd be a serpenyőt olajjal, és melegítsd fel. Pirítsd a hagymát és a fokhagymát, amíg aranybarna nem lesz. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot, és főzd 5 percig, amíg meg nem puhul, a mártás pedig be nem sűrűsödik. Azután mehet hozzá a feldarabolt szardínia, és főzd az egészet még 5 percig, miközben alkalmanként átkavarod. Ízlés szerint fűszerezd sóval, bazsalikommal és oregánóval.

Tészta szardíniás mártással – mártás

Sós vízben főzd al dentére (fogkeményre) a tésztát a csomagoláson olvasható instrukciók szerint. Azután csöpögtesd le, és keverd össze a mártással. Végül ízlés szerint szórd meg bazsalikommal vagy oregánóval, díszítésként pedig egy darab paradicsomot is tehetsz rá, ha szeretnél.

Tipp: Ha szereted a sajtot, ne felejts egy jó adag parmezánt is szórni az elkészült fogásra. Ha még gazdagabb ízt szeretnél, az étkezési élesztőt is kipróbálhatod.

Tészta szardíniás mártással

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 teljes adagban

Energia593 kcal
Fehérje45 g
Szénhidrát76 g
Zsír11 g
Rost5 g

Ha nem szeretsz órákat tölteni a konyhában, ez a recept tökéletes választás számodra. Mindössze 20 perc alatt teljes értékű ebédet varázsolhatsz az asztalra.

Oszd meg az elkészült tésztát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük