Egy ízletes és kiegyensúlyozott ebédnek nem kell feltétlenül húst tartalmaznia. Mai receptünkben mi a tészta, a leveles zöldség, a csicseriborsó és a parmezán méltán népszerű kombinációját próbáltuk ki, és az eredmény levett a lábunkról. A fűszerezéshez persze szükség van még egy-két hozzávalóra, de ezt a fogást így is gyorsan elkészítheted.
Hozzávalók:
- 160 g a kedvenc tésztádból
- 150 g (1 csomag) BIO csicseriborsó
- 20 g parmezán + 10 g a tálaláshoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 marék leveles zöldség (bébispenót, rukkola, mángold…)
- 1 merőkanál tésztavíz
- 1 ek. olívaolaj
- egy fél citrom héja
- ½ ek. őrölt fűszerpaprika
- ½ tk. füstölt fűszerpaprika
- citromlé ízlés szerint
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Főzd al dentére a tésztát a csomagoláson található instrukciók szerint. Ne felejts félretenni egy merőkanálnyi tésztavizet. Amíg a tészta fő, az olívaolajon pirítsd meg a feldarabolt fokhagymát. Add hozzá a leöblített csicseriborsót, az őrölt paprikát, a füstölt paprikát, és pirítsd az egészet alacsony lángon 10 percig.
Ezután add hozzá a citromhéjat, a finomra reszelt parmezánt és az 1 merőkanál tésztavizet. Egy ideig hagyd a keveréket együtt főni, majd keverd hozzá a megfőtt tésztát, valamint az apróra vágott leveles zöldségeket.
Ízlés szerint tegyél sót, fekete borsot és citromlevet az elkészült tésztára, és már találhatod is. Mielőtt tányérra szeded, szórd meg még egy kevés parmezánnal.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 adagban (összesen 2 adag készíthető) |
---|---|
Energia | 503 kcal |
Fehérje | 22 g |
Szénhidrát | 77 g |
Zsír | 11 g |
Rost | 4 g |
Ha szereted a húsmentes fogásokat, ez a tészta garantáltan rabul ejt, ráadásul az elkészítése is hihetetlenül egyszerű.
Oszd meg az elkészült tésztát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása