Fitnesz recept: Csicseriborsós-parmezános tészta

Fitnesz recept: Csicseriborsós-parmezános tészta

Egy ízletes és kiegyensúlyozott ebédnek nem kell feltétlenül húst tartalmaznia. Mai receptünkben mi a tészta, a leveles zöldség, a csicseriborsó és a parmezán méltán népszerű kombinációját próbáltuk ki, és az eredmény levett a lábunkról. A fűszerezéshez persze szükség van még egy-két hozzávalóra, de ezt a fogást így is gyorsan elkészítheted.

Hozzávalók:

Csicseriborsós-parmezános tészta – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Főzd al dentére a tésztát a csomagoláson található instrukciók szerint. Ne felejts félretenni egy merőkanálnyi tésztavizet. Amíg a tészta fő, az olívaolajon pirítsd meg a feldarabolt fokhagymát. Add hozzá a leöblített csicseriborsót, az őrölt paprikát, a füstölt paprikát, és pirítsd az egészet alacsony lángon 10 percig.

Ezután add hozzá a citromhéjat, a finomra reszelt parmezánt és az 1 merőkanál tésztavizet. Egy ideig hagyd a keveréket együtt főni, majd keverd hozzá a megfőtt tésztát, valamint az apróra vágott leveles zöldségeket.

Csicseriborsós-parmezános tészta - a keverék a serpenyőben

Ízlés szerint tegyél sót, fekete borsot és citromlevet az elkészült tésztára, és már találhatod is. Mielőtt tányérra szeded, szórd meg még egy kevés parmezánnal.

Csicseriborsós-parmezános tészta

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 adagban (összesen 2 adag készíthető)

Energia503 kcal
Fehérje22 g
Szénhidrát77 g
Zsír11 g
Rost4 g

Ha szereted a húsmentes fogásokat, ez a tészta garantáltan rabul ejt, ráadásul az elkészítése is hihetetlenül egyszerű.

Oszd meg az elkészült tésztát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük