Fitness recept: Sütőtökös quiché spenóttal és mozzarellával

Fitness recept: Sütőtökös quiché spenóttal és mozzarellával

A tortának nem feltétlenül kell édesnek lennie. Mit szólnál egy tipikus francia csemegéhez, a quiché-hez? Mi viszont módosítottuk az eredeti recepten, hogy egy kevésbé zsíros quiché-t kapjunk. A krémes alap helyett mi sütőtökpürét használtunk. Ez pedig még érdekesebb ízzel járul hozzá a végső eredményhez. És a mozzarellát sem hagyhattuk ki, ami gyönyörűen megolvad a quiché-ben. Éhes vagy már?

Hozzávalók:

  • 500 g sütőtökpüré (kész vagy házi készítésű)
  • 275 g hideg, sodorható leveles tészta
  • 100 g light mozzarella
  • 100 g friss spenót
  • 3 tojás
  • 1 kicsi hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olívaolaj főzőspray
  • rizs vagy hüvelyesek a tészta megtöltésére
Sütőtökös quiché spenóttal és mozzarellával

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Ha már megvetted a kész sütőtökpürét, akkor kevesebb dolgod lesz. Ha pedig te magad készíted el a tölteléket, akkor itt az ideje, hogy nekiláss. Mosd meg a Hokkaido sütőtököt és vágd félbe. Ne hámozd meg és ne is vágd le a héját, mert nem szükséges. Kanalazd ki a magokat mindkét feléből és tedd a sütőtököt sütőtepsibe és melegítsd meg 180 fokos előmelegített sütőben 30-45 percig (a sütőtök méretétől függően). Ha kevesebb idő alatt akarod megsütni, akkor vágd kisebb darabokra a tököt. Ha teljesen puha, akkor van kész, ezt pedig könnyedén kiderítheted egy villa segítségével. Ha kész van, hagyd kihűlni és keverd el és pürésítsd, hogy lágy sütőtökpürét kapj. Ha túl sűrű, akkor adj hozzá vizet és keverd össze megint.

Most pedig el is kezdheted ténylegesen készíteni a quiché-t. Vegyél egy kerek sütőformát és fújd be olívaolaj spray-el. Majd tedd bele a formába és a forma oldalára a leveles tésztát, hogy vastagabb legyen a széle. Egy villával szurkáld meg a tészta alját és szórd meg egy kis rizzsel vagy hüvelyesekkel. Ez nehezékként szolgál és segít, hogy sütéskor ne emelkedjen meg a tészta. Majd tedd 180 fokos, forró sütőbe és süsd kb. 15 percig.

Eközben készítsd el a tölteléket. Vágd össze kis darabokra a fokhagymát és a vöröshagymát. Majd egy edényben keverd össze a tojást, a spenótot, a sütőtökpürét és a felszeletelt mozzarellát. Ha mini mozzarellát vettél, akkor csak felezd meg őket. A nagyobb darabokat kisebb darabokra kell vágni. Mindent keverj össze és sózd, majd borsozd meg.

Sütőtökös quiché spenóttal és mozzarellával - elkészítése

Öntsd a keveréket a megsült leveles tésztára és süsd meg az egész quiché-t, 180 fokon, míg aranybarnára nem sül. Körülbelül 25-35 perc alatt sül meg.

Majd várd meg, míg kihűl a quiche és tálalhatod is. Bon Appétit!

Sütőtökös quiché spenóttal és mozzarellával
Tápérték1 adag (összesen 8 adag)
Energia226 kcal
Fehérje8.5 g
Szénhidrát20 g
Zsír12 g
Rost2 g

A mai receptünkkel azoknak szeretnénk kedveskedni, akik jobban szeretik a sós csemegéket, mint az édeset. Ez a quiché igen sokoldalú, hisz elfogyaszthatod reggelire, ebédre, vacsorára vagy akár snackként is.

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük