Ha már kezded unni, hogy folyton csak egy szelet csirkemellet készítesz rizzsel vagy burgonyával, kísérletezzünk együtt, és próbáljuk ki ezt az egyszerű spenóttal, sajttal és napon szárított paradicsommal töltött csirkemellet. Ez a kifinomult ízkombináció már az első falatnál rabul ejt majd. Már csak az a döntés van hátra, hogy mivel tálaljuk – salátával, vagy inkább rizzsel?
Hozzávalók:
- 300 g csirkemell
- 100 g friss spenót
- 50 g napon szárított paradicsom
- 20 g reszelt parmezán sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj főzőspray
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- saláta köretként
- fogpiszkáló, hogy ne essen szét
Elkészítés menete:
Kezdjük a töltelék elkészítésével. Fújjunk be egy serpenyőt olívaolajjal, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk aranybarnára, majd adjuk hozzá az apróra vágott spenótot. Addig pároljuk, amíg meg nem fonnyad. Tisztítsuk meg a csirkemelleket, vágjuk őket hosszában két szeletre, és klopfoljuk őket egy celofánon keresztül, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. A csirkét sózzuk és borsozzuk, a tetejére tegyünk egy réteg spenótot és néhány darab napon szárított paradicsomot, majd szórjuk meg parmezánnal.
Hajtsuk a csirkemelleket félbe, egy zsebet hozva létre, és zárjuk le fogpiszkálóval. Haladóbb megoldásként tekerhetünk belőle roládot.
Melegítsünk fel egy olívaolajjal befújt serpenyőt, és pirítsuk a töltött csirkemellet, amíg minden oldalról aranybarnára nem sül. Ha szükséges, sütőben is megsüthetjük (kb. 15 percig 170 °C-on), de vékony hússzeleteknél ez nem szükséges. Ekkor már csak köretet kell választani, és tálalni!
Tápérték | 1 adag köret nélkül (összesen 2 adag) |
---|---|
Energia | 201 kcal |
Fehérje | 37 g |
Szénhidrát | 6 g |
Zsír | 3 g |
Rost | 1 g |
Mi köretként zöldségsalátát használtunk, amelyet kiegészíthetsz például ZERO szósszal. Alternatívaként a rizs, a kuszkusz vagy a burgonya is kiváló választás.
Bátran oszd meg velünk az alkotásaid a közösségi médiában és használd a #gymbeamhu hashtaget.
Komment hozzáadása