Fitness recept: Spenóttal töltött csirkemell

Fitness recept: Spenóttal töltött csirkemell

Ha már kezded unni, hogy folyton csak egy szelet csirkemellet készítesz rizzsel vagy burgonyával, kísérletezzünk együtt, és próbáljuk ki ezt az egyszerű spenóttal, sajttal és napon szárított paradicsommal töltött csirkemellet. Ez a kifinomult ízkombináció már az első falatnál rabul ejt majd. Már csak az a döntés van hátra, hogy mivel tálaljuk – salátával, vagy inkább rizzsel?

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell
  • 100 g friss spenót
  • 50 g napon szárított paradicsom
  • 20 g reszelt parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj főzőspray
  • ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • saláta köretként
  • fogpiszkáló, hogy ne essen szét
Spenóttal töltött csirkemell - hozzávalók

Elkészítés menete:

Kezdjük a töltelék elkészítésével. Fújjunk be egy serpenyőt olívaolajjal, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pirítsuk aranybarnára, majd adjuk hozzá az apróra vágott spenótot. Addig pároljuk, amíg meg nem fonnyad. Tisztítsuk meg a csirkemelleket, vágjuk őket hosszában két szeletre, és klopfoljuk őket egy celofánon keresztül, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. A csirkét sózzuk és borsozzuk, a tetejére tegyünk egy réteg spenótot és néhány darab napon szárított paradicsomot, majd szórjuk meg parmezánnal.

Spenóttal töltött csirkemell - elkészítés menete

Hajtsuk a csirkemelleket félbe, egy zsebet hozva létre, és zárjuk le fogpiszkálóval. Haladóbb megoldásként tekerhetünk belőle roládot.

Melegítsünk fel egy olívaolajjal befújt serpenyőt, és pirítsuk a töltött csirkemellet, amíg minden oldalról aranybarnára nem sül. Ha szükséges, sütőben is megsüthetjük (kb. 15 percig 170 °C-on), de vékony hússzeleteknél ez nem szükséges. Ekkor már csak köretet kell választani, és tálalni!

Spenóttal töltött csirkemell
Tápérték 1 adag köret nélkül (összesen 2 adag)
Energia201 kcal
Fehérje37 g
Szénhidrát6 g
Zsír3 g
Rost1 g

Mi köretként zöldségsalátát használtunk, amelyet kiegészíthetsz például ZERO szósszal. Alternatívaként a rizs, a kuszkusz vagy a burgonya is kiváló választás.

Bátran oszd meg velünk az alkotásaid a közösségi médiában és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük