Fitness recept: Pisztáciás bundában elkészített lazac salátával

Fitness recept: Pisztáciás bundában elkészített lazac salátával

Gyors ebéden vagy vacsorán töröd a fejed? A recept segítségével akár meg is találhatod a megoldást. Elkészítéskor a leghosszabb idp az, amikor meg kell várnod, hogy megsüljön a lazac, ezenkívül pikk-pakk megvan az egész. Viszont ez nyilván nem látszik az ízén. Az omlós hús és a pisztáciás bunda pedig egyszerűen csak finom. Ha egy komplett ebédet szeretnék elfogyasztani az összes makrotápanyaggal együtt, akkor tálalhatod még a saláta mellett egy kis krumplival is például. Ha csak a zöldségeknél maradsz, akkor ez az étel alacsony szénhidráttartalmú étrendbe is belefér.

Hozzávalók a lazachoz:

Hozzávalók a salátához:

  • 150 g koktélparadicsom
  • 120 g saláta (bármilyen)
  • 50 g fekete olívabogyók
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél avokádó
  • citromlé ízlés szerint
  • ízlés szerint

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 1 citrom
Pisztáciás bundában elkészített lazac salátával - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Először kezd el a lazac bundájával. Keverd össze egy tálban a mézet a mustárral, a sóval, a citromlével és az olívaolajjal. A lazacfilét vágd három részre. Dörzsöld bele a pácot a filé bőr nélküli felébe. Vágd apróra a pisztáciát és szórd meg a pácolt lazacot. Tedd a lazacot egy tepsisütőbe a bőrös oldalával lefelé, majd tedd be 180 fokos előmelegített sütőbe. A filé vasagságától függően süsd meg a halat 15-25 percig.

Bundás l

Míg a lazac sül, kezdd el a saláta készítését. Mosd meg a salátaleveleket, vágd fel és keverd össze az olívaolajjal, sóval és citromlével. Majd add hozzá a kis darabokra vágott koktélparadicsomot, a félbe vágott olívabogyót, és keverd jól össze. Végül add hozzá a szeletelt avokádót és már készen is van. Oszd el a salátát 3 tányérra és tegyél mindegyikra egy szelet lazacot. Díszítsd citrommal, és utána tálalhatod is.

Pisztáciás bundában elkészített lazac salátával
Tápérték1 adag (3 adag összesen)
Energia664 kcal
Fehérje38 g
Szénhidrát13 g
Zsír50 g
Rost5 g

Videó a recepthez: pisztáciás bundában elkészített lazac salátával

Ha gyakrabban ennél húst egészséges zsírtartalma miatt., akkor ez a lazacrecept nagyszerű választás. Imádod majd a pisztácia, a pác és a finom hal keverékét.

Bátran oszd meg a közösséi média oldalain, amit készítettél és jelölöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük