Fitness recept: palacsintatorta vaníliás krémmel

Fitness recept: palacsintatorta vaníliás krémmel

Szereted az édességeket, de nem tudod, hogy éppen palacsintát vagy tortát süss? A mai receptünkben a kettőt kombináltuk össze, amiből egy csodálatos palacsintatorta lett. Az omlós palacsintát a fehérjében gazdag vaníliakrémmel fogyaszthatod. Ez a palacsintatorta nagyszerű reggeli vagy snack bármely aktív ember számára. Garantáljuk, hogy első kóstolásra a kedvenceddé fog válni.

Hozzávalók a palacsintához:

  • 600 g tönkölybúzaliszt
  • 500 ml szénsavas ásványvíz
  • 500 ml alacsony zsírtartalmú tej
  • 400 g ghí (vagy használj olvasztott vajat)
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • egy csipet
  • olaj spray (más olajat is használhatsz)

Hozzávalók a krémhez:

A díszítéshez:

Vaníliakrémes palacsintatorta - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először kezdd el a palacsintát sütni. Vegyél egy edényt és keverd össze a száraz hozzávalókat – a tönkölybúzalisztet, sót és xilitet. Mikor az összeset összekeverted, add hozzá a tojást, a ghít vagy az olvasztott vajat, az alacsony zsírtartalmú tejet és a szénsavas ásványvizet.

Fitness recept: Palacsintatorta vaníliás krémmel - a tészta

Keverd össze a hozzávalókat, hogy egy egyenletes tésztát kapj. Tedd félre, hagyd egy darabig állni és kezdd el készíteni a tölteléket.

Vegyél elő egy edényt és keverd össze a túrót, a vaníliás fehérjét és a vaníliás ízcseppeket. Majd tedd a könnyed krémet a hűtőbe.

Palacsintatorta vaníliás krémmel - a krém elkészítése

Majd kezdd el a palacsinta készítését. Egy serpenyőbe fújj egy kis olajat, öntsd bele a megfelelő mennyiségű palacsintatésztát. Süsd meg az összes palacsintát, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz. Mikor az összes palacsinta készen van, hagyd őket kihűlni. Majd állítsd össze a tortát.

Vegyél egy palacsintát és tedd egy tányérra. Tegyél rá egy vékony réteg krémet és szórd meg liofilizált málnával. Majd tegyél a tetejére egy másik palacsintát.

Palacsintatorta vaníliás krémmel - rétegezés

Folytasd ugyanígy, míg el nem fogy az összes palacsinta és a krém. Végül fedd be a palacsinta tetejét krémmel és díszítsd liofilizált málnával, csokireszelékkel, kesudióval és készen is van. Azt javasoljuk, hogy tálalás előtt tedd a tortát a hűtőbe pár órára.

GymBeam tipp: Ha szeretnéd, hogy minden simán menjen a recept elkészítésekor, akkor számold meg, hány palacsintát sütöttél. Majd oszd el az összes krém súlyát (kb. 780 g) a palacsinták számával és megkapod a krém mennyiségét, amit a palacsintákra kell kenned. Utána csak mérd le az összes réteget és minden arány megfelelő lesz. Ha szeretnél, akkor hagyhatsz több krémet a tetejére, hogy a torta még fényűzőbb legyen.

Palacsintatorta vaníliás krémmel
Tápérték1 adag (összesen 12 adag)
Energia325 kcal
Fehérje21 g
Szénhidrát36 g
Zsír9 g
Rost8 g

Ez a palacsinta tele van fehérjével, így nem csak egy nagyszerű desszert, hanem egy finom snack is vagy éppen reggeli, ami eltelít.

Ne felejtsd el megosztani velünk, amit készítettél a közösségi média oldalain, és jelöld meg a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük