Ma egy szuper egyszerű receptet ajánlunk mindenkinek, aki szeretne több halat beiktatni az étrendjébe. A mézes-mustáros páccal készült lazac elkészítése nagyon egyszerű. Fél óra alatt remek ebéd vagy vacsora kerülhet az asztalra. És csak rajtad múlik, hogy mivel tálalod. Mi salátát választottunk hozzá, de rizzsel, burgonyával vagy ropogós kenyérrel is igazán finom.
Hozzávalók:
- 300 g lazac (2×150 g filé)
- 20 g dijoni mustár
- 20 g méz
- 2 gerezd fokhagyma
- finomra reszelt citromhéj ízlés szerint
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- olivaolaj főzőspray
Köret:
- saláta
- ZERO mézes-mustáros szósz ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Mossuk meg és szárítsuk meg a lazacfiléket, majd melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálban keverjük össze a mustárt, a mézet, finomra vágott fokhagymát és citromhéjat ízlés szerint. A lazacot fűszerezzük sóval, fekete borssal és permetezzük be olívaolajjal. Ezután öntsük a pácot a lazacra úgy, hogy a filék minden oldalát bevonja.
Ezután a maradék páccal együtt tegyük át őket egy tepsibe, és a sütőben 20 percig süssük. Ha kész, tegyük át a lazacot egy tányérra, és tálaljuk a megmosott salátával és ZERO mézes-mustáros mártással.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag köret nélkül (összesen 2 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 364 kcal |
Fehérje | 34 g |
Szénhidrát | 12 g |
Zsír | 20 g |
Mivel tálaljuk a lazacot? Salátát választasz vagy egy ropogós bagettet, mint mi?
Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médiában #gymbeamhu megjelöléssel.
Komment hozzáadása