Fitness recept: Marokkói keksz gyümölcsökkel és magvakkal

Fitness recept: Marokkói keksz gyümölcsökkel és magvakkal

A marokkói keksz az egyik legnépszerűbb karácsonyi csemege, ami nem hiányozhat az ünnepi édességek közül. A kerek keksz tele van gyümölcsökkel, magvakkal és más egészséges összetevőkkel. A finom csokibevonat összehozza, és tökéletessé teszi az ízek kombinációját.

Hozzávalók:

Hozzávalók a csokibevonathoz:

Marokkói keksz gyümölcsökkel és magvakkal – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy fazékban melegítsd fel a mézet, a tejet és a ghit, és alaposan keverd őket össze. Eközben egy serpenyőben pirítsd a zabpelyhet, valamint a feldarabolt mandulát, diót és tökmagot addig, amíg nem érzed a magvak illatát. Ezután add a száraz hozzávalókat a felmelegített nedves hozzávalókhoz, és szórj bele kisebb darabokra vágott szárított gyümölcsöket. Alaposan keverj össze mindent, majd kapcsold ki a főzőlapot, és hagyd hűlni a keveréket 10 percig.

Ezután egy evőkanál segítségével a keverékből formázz kerek kekszeket. Tedd őket sütőpapírral bélelt sütőlapra. A keverékből 17 darab kekszet készíthetsz.

Marokkói keksz gyümlcsökkel és magvakkal - elkészítés

20 perc alatt, 180°C-on süsd aranybarnára a kekszeket, majd hagyd őket hűlni kicsit. Ezután olvaszd meg a csokoládét és a kókuszolajat (mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett), és mártsd bele a kekszek alját. Rakd vissza őket a sütőpapírra, hogy megdermedjen a bevonat. A kekszet ezután hűtőben kell tárolni, hogy tovább maradjon fogyasztható; bár mivel nagyon finom, valószínűleg azonnal el fog fogyni.

Marokkói keksz gyümölcsökkel és magvakkal
Tápérték1 darab keksz (összesen 17 darab készíthető)
Energia171 kcal
Fehérje3,5 g
Szénhidrát15,5 g
Zsír10 g
Rost2,5 g

Nincs karácsonyi asztal, ami teljes lenne a marokkói keksz nélkül. Ha szereted a csoki, a szárított gyümölcsök és a magvak együttes ízét, ez a finomság téged is garantáltan rabul ejt.

Oszd meg az elkészült kekszeket a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük