Fitness recept: kuglóf, amely a citrom és a pisztácia tökéletes ízét egyesíti

Fitness recept: kuglóf, amely a citrom és a pisztácia tökéletes ízét egyesíti

A diófélék tökéletes hozzávalók a sütéshez számunkra. Habár az alábbi édes recepthez nem egy megszokott diófélét választottunk – a pisztáciát! És mivel szeretnénk, hogy minél többen élvezhessék ezt a finomságot, ezt a fenomenális citromos kuglófot laktózmentes változatban készítettük el! Ne habozz és süssük meg együtt. Élvezd a sima tésztát és a fantasztikus pisztáciás ízt!

Hozzávalók:

Hozzávalók a citromos kuglófhoz

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Válaszd el egymástól a tojásfehérjét és sárgáját, majd verd fel a tojássárgáját cukorral. Addig verd, amíg a cukor teljesen el nem olvad és a tojássárgája sűrű hab nem lesz. Ezután add hozzá az olajat, a vizet, a citromlevet, a lisztet és a sütőport, majd alaposan keverd őket össze. Egy másik tálban verd fel habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, amíg szilárd nem lesz, majd finoman keverd hozzá a tésztához egy fakanállal. Végezetül add hozzá a felaprított pisztáciát is. Öntsd a tésztát egy olajjal kikent kuglóf formába, zsemlemorzsával vagy durva liszttel megszórva. Süsd a kuglófot 150 °C-os hőmérsékleten nagyjából 30 percen át. Ezután csavard fel a hőmérsékletet 170 °C-ra és süsd a kuglófot körülbelül további 10 percig. A kuglóf akkor sült át teljesen, ha egy fa pálcikát szúrva a tésztába a kihúzott pálcika száraz marad. Hagyd, hogy a kuglóf teljesen kihűljön a formában, mielőtt felvágnád. Ezután vedd ki a formából és díszítsd pisztáciavajjal. Vágd fel, tálald és élvezd az ízét!

Fitness recept: Kuglóf, amely a citrom és a pisztácia tökéletes ízét egyesíti
Tápérték1 szelet (15 szelet összesen)
Kalória155
Fehérje4 g
Szénhidrát19 g
Zsír7 g

Reméljük, hogy ez a pihe-puha citromos kuglóf recept pisztáciával mosolyt fog csalni az arcodra és ugyanolyan izgatott leszel, mint mi, amikor megkóstolod! Ha tetszett a recept, akkor örülni fogunk, ha támogatod egy megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük