Fitness recept: kókuszos chia puding banánnal

Fitness recept: kókuszos chia puding banánnal

Nem vagy  a pudingporok rajongója, de szeretnél egy krémes állagú desszertet? Ha igen, adj egy esélyt ennek a sütés nélküli chiapudingnak. Csak keverd össze a chia magokat folyadékkal, és hagyd, hogy megduzzadjanak. Mi erre a célra kókusztejet használtunk, ami a banánnal együtt tökéletes ízkombinációt alkot. Ráadásul nagy plusz, hogy egy adag több mint 20 g fehérjét tartalmaz.

Hozzávalók a chia pudinghoz:

Hozzávalók a díszítéshez:

Kókuszos chia puding banánnal - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverjük össze a chia magokat a kókusztejjel egy tálban, és hagyjuk állni legalább 4 órán át, ideális esetben egy éjszakán át. Ezután adjuk hozzá a zsírszegény túrót és a fehérjét a keverékhez, amelynek géles állagúnak kell lennie, és alaposan keverjük össze. Osszuk ezt a keveréket 3 tálba. Végül szeleteljük fel a banánt és díszítsük vele a pudingokat. A végén szórjunk egy kis kókuszchipset minden pudingra.

Tippünk: A kókuszos chiapudingot egy üveg mogyoróvajba is teheted. Így nem fog kifolyni a zárt üvegből, és bárhová könnyen magaddal viheted ezt a finomságot.

Kókuszos chia puding banánnal

Tápértékek

1 adag (összesen 3 adag)

Energia461 kcal
Fehérjék21 g
Szénhidrát16 g
Zsír33 g
Rost8 g

A kókusztej és a banán tökéletes ízkombinációt alkot. A chiapudinghoz azonban ugyanilyen jól illik például az eper és az áfonya is. Kísérletezhetsz különböző gyümölcsökkel, és finom desszertet készíthetsz.

Bátran oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médián és jelöld meg #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük