Valami édesre vágysz? Csatlakozz hozzánk, és készítsük el közösen ezt a finom kefires cseh kalácsot. A kovászos tésztás változatokkal ellentétben ezt egyszerűbb elkészíteni, és az íze sem okoz csalódást. Csak egy egyszerű tésztát, túrókrémet és morzsaszórást kell készíteni. Rétegezd ezt a három összetevőt, és már mehet is a sütőbe. Nagyon egyszerű az elkészítése, és az eredményért megéri!.
Hozzávalók a tésztához:
- 250 ml kefir
- 80 g sima liszt
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúza finomliszt
- 50 g vaníliás fehérjepor
- 20 g xilit
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- egy csipet só
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g zsírmentes túró
- 40 g xylit
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
Hozzávalók a feltéthez:
- 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 30 g finomszemű zab
- 20 g nádcukor
- 10 g vaj
![Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással - Hozzávalók Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással - Hozzávalók](https://gymbeam.cz/blog/wp-content/uploads/2024/04/Navrh-bez-nazvu-2024-04-19T071131.645.png)
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Először keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, azaz a liszteket, a fehérjeport, a xilitet, a sütőport és a sót. Ezután adjuk hozzá a tojást és a kefirt, keverjük alaposan össze a tésztát, és tegyük félre. Ezután készítjük el a krémet. Keverjük össze a zsírszegény túrót a xilittel és a kukoricakeményítővel, majd tegyük félre a keveréket. Ezután térjünk át az utolsó rétegre, azaz a morzsaszóráselkészítésére. Ehhez egyszerűen keverjük össze a zabot, a vajat és a cukrot a kezünkkel, amíg jól összeáll.
És végre itt az idő, hogy a keverékből valódi cseh kalácsot készítsünk. A tésztából kanalanként csepegtessünk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és formázzunk belőle keksszerű karikákat. Ügyeljünk arra, hogy maradjon hely az összeolvadás megakadályozására. Tegyünk egy púpozott kanál túrókrémes tölteléket mindegyik kolach közepére, majd a tetejére fagyasztott erdei gyümölcsöket és zabmorzsát.
![Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással - Elkészítése Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással - Elkészítése](https://gymbeam.cz/blog/wp-content/uploads/2024/04/Navrh-bez-nazvu-2024-04-19T071033.081.png)
Tegyük őket 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 25 percig. Élvezd őket melegen.
![Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással](https://gymbeam.cz/blog/wp-content/uploads/2024/04/Navrh-bez-nazvu-2024-04-19T071105.578.png)
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 cseh kolach (összesen 12 kolach) |
---|---|
Energiatartalom | 117 kcal |
Fehérje | 9 g |
Szénhidrát | 15 g |
Zsír | 2 g |
Rost | 1,5 g |
Ha szereted a puha cseh kalácsot, de nem szeretsz várni, amíg a tészta megkel, akkor ez a gyors kefir recept tökéletes számodra.
Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása