Fitness recept: Kefires cseh kalács morzsával megszórva

Fitness recept: Kefires cseh kalács morzsával megszórva

Valami édesre vágysz? Csatlakozz hozzánk, és készítsük el közösen ezt a finom kefires cseh kalácsot. A kovászos tésztás változatokkal ellentétben ezt egyszerűbb elkészíteni, és az íze sem okoz csalódást. Csak egy egyszerű tésztát, túrókrémet és morzsaszórást kell készíteni. Rétegezd ezt a három összetevőt, és már mehet is a sütőbe. Nagyon egyszerű az elkészítése, és az eredményért megéri!.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g zsírmentes túró
  • 40 g xylit
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő

Hozzávalók a feltéthez:

Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először keverjük össze egy tálban a száraz hozzávalókat, azaz a liszteket, a fehérjeport, a xilitet, a sütőport és a sót. Ezután adjuk hozzá a tojást és a kefirt, keverjük alaposan össze a tésztát, és tegyük félre. Ezután készítjük el a krémet. Keverjük össze a zsírszegény túrót a xilittel és a kukoricakeményítővel, majd tegyük félre a keveréket. Ezután térjünk át az utolsó rétegre, azaz a morzsaszóráselkészítésére. Ehhez egyszerűen keverjük össze a zabot, a vajat és a cukrot a kezünkkel, amíg jól összeáll.

És végre itt az idő, hogy a keverékből valódi cseh kalácsot készítsünk. A tésztából kanalanként csepegtessünk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és formázzunk belőle keksszerű karikákat. Ügyeljünk arra, hogy maradjon hely az összeolvadás megakadályozására. Tegyünk egy púpozott kanál túrókrémes tölteléket mindegyik kolach közepére, majd a tetejére fagyasztott erdei gyümölcsöket és zabmorzsát.

Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással - Elkészítése

Tegyük őket 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 25 percig. Élvezd őket melegen.

Kefires cseh kolach kosár morzsaszórással

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek

1 cseh kolach (összesen 12 kolach)

Energiatartalom117 kcal
Fehérje9 g
Szénhidrát15 g
Zsír2 g
Rost1,5 g

Ha szereted a puha cseh kalácsot, de nem szeretsz várni, amíg a tészta megkel, akkor ez a gyors kefir recept tökéletes számodra.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük