Fitness recept: Indiai naan kenyér

Fitness recept: Indiai naan kenyér

A naan az indiai konyha egyik alap étele. Jellemzően currys vagy vajas csirkével fogyasztják. Mi most úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk, és magunk is készítünk egyet, és az íze nagyon hasonlított az indiai éttermekben kapható naanhoz. Úgy döntöttünk, hogy most nem szokványos módon egy könnyű salátával és mártogatóssal tálaljuk. De a túróval is nagyon finom. Bármivel fogyaszthatod, amivel csak szeretnéd.

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverjük össze az összes száraz hozzávalót – a teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, a sima búzalisztet, a száraz élesztőt és a sótEzután adjuk hozzá a túrót és a vizet, hogy tömör tésztát kapjunk. A víz mennyiségét igazíthatod az állaghoz.

Indiai naan kenyér - Elkészítés

Hagyjuk a tésztát kb. egy órán át kelni. A tészta méretének meg kell duplázódnia. A megkelt tésztát osszuk 8 részre, és nyújtsuk ki vékony körökre (ami még jól elfér a serpenyőben). Egy kis olajjal bepermetezett előmelegített serpenyőben süssük a pogácsákat mindkét oldalukon, amíg sötétebb foltok jelennek meg rajtuk. Még melegen megkenhetjük őket vajjal, fokhagymával, vagy megszórhatjuk fűszernövényekkel.

A kenyér úgy a legfinomabb, amíg még meleg. Jól megy salátához, humuszhoz, túróhoz vagy mártogatóshoz.

Mártogatós tippünk: Keverjünk össze 1 pohár görög joghurtot egy gerezd tört fokhagymával és 1 teáskanál mézzel. Tetszés szerint adhatunk hozzá sót, fűszernövényeket vagy más összetevőket.

A naan köretként is nagyon finom, az alábbi ételek mellé:

Indiai naan kenyér
Tápértékek1 naan kenyérben (összesen 8 kenyér)
Energiatartalom242 kcal
Fehérje12 g
Szénhidrát42 g
Zsír1,5 g
Rost6 g

A naan nem csak mártogatásra jó szószokhoz. Salátával vagy egy tökéletesen kiegyensúlyozott szósz mellé is finom.

Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi hálózatokon a #gymbeamhu megjelöléssel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük