Fitness recept: Fehérjés túrókosárka

Fitness recept: Fehérjés túrókosárka

Nem számít, milyen idő van odakint, egy hideg, frissítő desszert mindig jól jön. Ha pedig az íz és a tápértékek tökéletes harmóniában állnak, akkor nem lehet ellenállni. Első pillantásra a három réteg tűnik fel, így a kosárka elkészítése bonyolultnak tűnik. A látszat azonban néha csalóka. Minden réteghez csak néhány hozzávalót kell összekeverni. Garantáljuk, hogy bárki el tudja készíteni.

Hozzávalók az alsó réteghez:

Hozzávalók a lila túrókrém réteghez:

Hozzávalók a fehér krémréteghez:

  • 125 g lágy zsírszegény túró
  • 50 g 0%-os görög joghurt
  • vanília aroma ízlés szerint

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük a kosárkák alsó részének elkészítésével. Keverjük össze az összes hozzávalót, tehát a zabot, a kókuszolajat és a juharszirupot egy tálban, és adjunk hozzá forró vizet.

Fehérjés túrókosárka - Kosár

Fedjük le a tálat egy fedővel, hogy minden szépen átmelegedjen, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután még egyszer alaposan keverjük át az egészet, és osszuk a keveréket 8 egyenlő részre. Majd vegyünk elő 8 szilikonformát, amelyeket befújhatunk olajjal, hogy később könnyű kivenni belőle a kosarakat. Tegyünk egy egyenletes réteg zabkeveréket mindegyik forma aljára, és nyomd le. Tegyük az előkészített formákat 10 percre a fagyasztóba, hogy megszilárduljanak.

Fehérjés túrókosárka - Alsó réteg

Közben elkészíthetjük a krémet. Tegyük az összes hozzávalót, tehát a túrót, fagyasztott gyümölcsöt ,epres fehérjeport és a juharszirupot egy tálba. Keverjük össze botmixerrel vagy habverővel, amíg krémes állagú lesz.

Fehérjés túrókosárka - Gyümölcskrém

Közvetlenül a kosarak megtöltése előtt adjunk hozzá xantángumit a keverékhez, és alaposan keverjük össze. Ez segít fenntartani az optimális konzisztenciát. Osszlassuk el a krémet egyenletesen a 8 kosárkába, és tegyük vissza őket a fagyasztóba, ezúttal 20 percre.

Amíg az első krémréteget tartalmazó kosárkák hűlnek, készítsük el az utolsó réteget, azaz a fehér krémet. Keverjük össze az összes hozzávalót, vagyis a túrót, görög joghurtot és az aromát, és egyenletesen osszuk el ezt a részt a már előkészített kosarakba. Ezután tegyük vissza a fagyasztóba, de már 90 percre, és kész. Az idő elteltével egyszerűen csak vegyük ki ezeket a jeges finomságokat a formából, és máris tálalhatók.

Fehérjés túrókosárka

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek
1 kosár (összesen 8 darab)
Energiatartalom158 kcal
Fehérje9 g
Szénhidrát16 g
Zsír6 g
Rost2 g 

Szóval, neked is megtetszett ez a színes és frissítő, fehérjedús recept? Ha igen, akkor akár edzés utáni nasiként is fogyaszthatod.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük