Fitness recept: ellenállhatatlan ízű, krémes tiramisu

Fitness recept: ellenállhatatlan ízű, krémes tiramisu

Szívesen készítenél egészséges fitness desszertet, de magad sem tudod, hogy milyet? Van egy szuper tippünk! Próbáld ki a krémes tiramisu receptet, ami kiváló ízével és kiegyensúlyozott tápanyagtartalommal büszkélkedhet.

Hozzávalók: 

  • 500 g finom félzsíros túró
  • 200 g hosszúkás babapiskóta
  • 100 g erythrit
  • 250 ml erős espresso
  • 20 ml rum
  • 3 tojás
  • cukormentes kakaópor a szóráshoz
Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük azzal, hogy elkészítjük az erős espressót, amibe belekeverünk 20 ml rumot. Ezt a kávés-rumos keveréket hagyjuk teljesen kihűlni. Eközben egy fazékban elkeverünk 100 g erythritet 50 ml vízzel, s mérsékelt tűzön addig főzzük, amíg az erythrit fel nem oldódik. Úgy láthatjuk, hogy az erythrit teljesen feloldódott, hogy a folyadék felszínén apró buborékok keletkeznek. Ezután a tojássárgájákat és fehérjéket külön tálba tesszük. A sárgáját kikeverjük, s közben hozzáadjuk a még meleg erythrit oldat felét. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, amelyhez hozzáöntjük az erythrit másik felét. A kikevert sárgájába belekeverjük a túrót, s ha a krém már sima, beledolgozzuk a tojásfehérje habot is.

A tiramisu elkészítése

Előveszünk egy üvegtálat. Mi ennél a receptnél 19 cm x 29 cm méretű tálat használtunk. A kihűlt kávés-rumos keverékbe beáztatjuk a piskótát, de csak rövid időre mártjuk bele, hogy ne ázzon szét. Ezután egy sorban lerakjuk őket a tálba, rákenjük a krém felét. Erre megint jöhet egy réteg piskóta, amelyre rákenjük a krém másik felét. Az elkészült tiramisut hagyjuk összeállni a hűtőszekrényben legalább 4 órát, ideális esetben egész éjszaka a hűtőben hagyjuk. Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral. Nyami!

Fitness tiramisu kakaóval megszórva
Tápértékek1 darabra (összesen 12 darab)
Kalória122
Fehérje7 g
Szénhidrát15 g
Zsír4 g

Bízunk benne, hogy ezt a finom krémes tiramisut te is elkészíted. Ha megtetszett a recept, ne feledd megosztani ismerőseiddel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük